Hans Andersen.

"Andelen af personer med ikke-vestlig baggrund fylder stadig uforholdsmæssigt meget i kontanthjælpssystemet.I Furesø Kommune gælder det mere end hver tredje", skriver folketingsmedlem Hans Andersen (V) i dette debatindlæg. Arkivfoto

DEBAT: "En fast og fair udlændingepolitik giver velfærdskroner i kommunekassen"

Hans Andersen, folketingsmedlem for Venstre valgt i Nordsjællands Storkreds

Da Venstre rykkede ind i Statsministeriet i 2015, overtog vi en udlændingepolitik fra den socialdemokratisk ledede regering, som kort og godt kan beskrives som et svigt. Venstrefløjenes lempelige udlændingepolitik medvirkede til, at flygtninge og migranter væltede ind i landet. Forsvindende få kom i arbejde. Et svigt over for den enkelte og for samfundet.

Venstre har taget skeen i den anden hånd. Så flygtninge og indvandrere i dag bliver mødt med krav og en tro på, at man kan bidrage. Og så vi i dag har en integrationsydelse, der betyder, at det langt bedre kan betale sig at tage arbejde. Det har virket. Antallet af flygtninge og efterkommere, der kommer i arbejde, er steget eksplosivt.

Det kan mærkes rundt om i landets kommunes. I gennemsnit giver det en gevinst på 260.000 kr. om året, hver gang en integrationsydelsesmodtager kommer i arbejde. Det er penge, som vi kan bruge på vores børn, unge og ældre.

Vi er kommet langt. Venstre har lagt en fast men fair hånd på udlændingepolitikken, og det har medvirket til, at vi nu har det laveste antal asylansøgere i 10 år. Og dem, der kommer hertil, kommer i langt højere grad i arbejde. Vi er på rette spor, men vi er ikke i mål endnu. Andelen af personer med ikke-vestlig baggrund fylder stadig uforholdsmæssigt meget i kontanthjælpssystemet.

I Furesø Kommune gælder det mere end hver tredje. Det understreger, at vi skal fortsætte en målrettet indsats, og det er en garanti med Venstre ved roret. Derimod er det stærkt tvivlsomt, om Socialdemokratiet kan gennemføre den politik, som de prædiker. Man tager farve af de partier, som danner fundament for sin regering – det kan ikke være anderledes. Mette Frederiksen er omringet af partier på venstrefløjen, som stiller krav til bl.a. at hæve ydelserne til arbejdsløse flygtninge og indvandrere. Det er den helt forkerte vej at gå.

Publiceret 31 May 2019 11:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt