"Stress er et prioriteret emne i Alternativets politik. Vi vil overordnet set gøre op med det konkurrencesamfund, der allerede i skolealderen giver mistrivsel og stress hos mange elever", skriver Christian Poll i dette debatindlæg.

DEBAT: "Vi skal gøre op med konkurrencesamfundet"

Christian Poll MF for Alternativet, folketingskandidat i Nordsjælland

Stress er en voksende folkesygdom, som 430.000 danskere angiver at være ramt af i større eller mindre grad. Sundhedsprofil 2017 viser, at 21% af den voksne befolkning i Furesø angiver at have et højt stressniveau. Det er 20% flere end i 2013 og svarer til 6400 borgere.

Stress er ikke bare en ubehagelig mental tilstand for den enkelte, men kan også være en udløsende faktor for hjertekarsygdomme og depression, førtidspension, sygefravær og nedsat ydeevne.

Stress er et prioriteret emne i Alternativets politik. Vi vil overordnet set gøre op med det konkurrencesamfund, der allerede i skolealderen giver mistrivsel og stress hos mange elever. Paradoksalt nok er de grupper, vi har mest brug for i vores opvækst, og når noget går galt – pædagoger, personalet i pleje- og omsorgssektoren – nogle af de mest stressramte af de, der er i beskæftigelse. Alternativet går ind for en fri og selvstændig grundskole og en frisætning af personalet i pleje- og omsorgssektoren, så de får større frihed til at udføre deres arbejde og mere nærvær i kontakten med os borgere.

Det hjælper at gå til psykolog for komme stressen til livs. Alternativet foreslår, at der skal kunne henvises til alle godkendte psykoterapeutiske behandlere for at undgå lange ventelister hos psykologer og psykiatere. Motion og det at være ude i naturen hjælper Det er aktiviteter, der gavner det mentale helbred. Kultur kan også med fordel inddrages. Alternativet ønsker at udvide behandlingsspektret ved at gøre henvisning til kultur, natur og motion på recept muligt. Furesøs kulturliv og rige omgivende natur giver gode muligheder.

Fysisk og mental nedslidning er årsag til, at mange ikke kan holde til et arbejdsliv, inden de når pensionsalderen. Der er fremsat forslag om tilbagetrækningsreform, altså at kunne stoppe når man er nedslidt. Alternativet forelår, at der over en årrække omstilles til 30 timers arbejdsuge. Det vil bl.a. betyde mindre slid i hele arbejdsforløbet.

Publiceret 31 May 2019 12:22

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt