"Den eneste måde vi kommer de mange indbrud til livs på er, at indbrudstyvene begynder at finde det for risikabelt at fortsætte deres indbrudstogter", skriver Mette Abildgaard (K) i dette debatindlæg. Foto: Helene Holm Stolle

DEBAT: "Vi skal styrke politiets indsats mod indbrud"

Mette Abildgaard, Gruppeformand, Det Konservative Folkeparti

Danmark er det land i Europa, hvor der begås flest indbrud – og Nordsjælland er den landsdel i Danmark, hvor det står værst til.

Sidste år blev der anmeldt ikke færre end 3.432 indbrud i nordsjællandske hjem, det svarer til knap 10 indbrud i døgnet. Man skal ikke undervurdere, hvor stor utryghed det skaber, både for den enkelte og for lokalsamfundet. Derfor skal vi sikre, at hjemmet kan være familiens trygge base.

Den eneste måde vi kommer de mange indbrud til livs på er, at indbrudstyvene begynder at finde det for risikabelt at fortsætte deres indbrudstogter her hos os. Derfor har opklaringsprocenten stor betydning, og her står det skidt til i Nordsjælland. På landsplan bliver 95 ud af 100 indbrud aldrig opklaret. Vi har set en fremgang, men der er mildest talt stadig plads til forbedring. Og især i Nordsjælland er opklaringsprocenterne rigtig dårlige. I eksempelvis Hørsholm Kommune var det sidste år blot 0,8 %, der blev opklaret.

Her har vi hele nøglen til at knække kurven.En forudsætning for at opklare et indbrud er, at politiet har ressourcerne til at rykke ud. Derfor vil Det Konservative Folkeparti styrke politiet. De seneste år har vi, med en konservativ justitsminister i spidsen, fået igangsat uddannelsen af 600 nye betjente. Men vi er ikke i mål.

Derfor foreslår vi konservative, at der uddannes yderligere 600 ekstra betjente i perioden 2020-2024, når der igen skal forhandles en ny flerårig politiaftale. Derudover skal vi styrke Task Force Øst, som er en særlig indbrudsenhed, der har vist gode resultater allerede. Det skal bidrage til at få opklaringsprocenten i vejret.

Publiceret 31 May 2019 13:00