"Den eneste måde vi kommer de mange indbrud til livs på er, at indbrudstyvene begynder at finde det for risikabelt at fortsætte deres indbrudstogter", skriver Mette Abildgaard (K) i dette debatindlæg. Foto: Helene Holm Stolle

DEBAT: "Vi skal styrke politiets indsats mod indbrud"

Mette Abildgaard, Gruppeformand, Det Konservative Folkeparti

Danmark er det land i Europa, hvor der begås flest indbrud – og Nordsjælland er den landsdel i Danmark, hvor det står værst til.

Sidste år blev der anmeldt ikke færre end 3.432 indbrud i nordsjællandske hjem, det svarer til knap 10 indbrud i døgnet. Man skal ikke undervurdere, hvor stor utryghed det skaber, både for den enkelte og for lokalsamfundet. Derfor skal vi sikre, at hjemmet kan være familiens trygge base.

Den eneste måde vi kommer de mange indbrud til livs på er, at indbrudstyvene begynder at finde det for risikabelt at fortsætte deres indbrudstogter her hos os. Derfor har opklaringsprocenten stor betydning, og her står det skidt til i Nordsjælland. På landsplan bliver 95 ud af 100 indbrud aldrig opklaret. Vi har set en fremgang, men der er mildest talt stadig plads til forbedring. Og især i Nordsjælland er opklaringsprocenterne rigtig dårlige. I eksempelvis Hørsholm Kommune var det sidste år blot 0,8 %, der blev opklaret.

Her har vi hele nøglen til at knække kurven.En forudsætning for at opklare et indbrud er, at politiet har ressourcerne til at rykke ud. Derfor vil Det Konservative Folkeparti styrke politiet. De seneste år har vi, med en konservativ justitsminister i spidsen, fået igangsat uddannelsen af 600 nye betjente. Men vi er ikke i mål.

Derfor foreslår vi konservative, at der uddannes yderligere 600 ekstra betjente i perioden 2020-2024, når der igen skal forhandles en ny flerårig politiaftale. Derudover skal vi styrke Task Force Øst, som er en særlig indbrudsenhed, der har vist gode resultater allerede. Det skal bidrage til at få opklaringsprocenten i vejret.

Publiceret 31 May 2019 13:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt