"1052 borgere valgte grundlovsdag her i kredsen at sætte sit kryds ud for mit navn. Det er jeg selvsagt dybt taknemmelig for. Og derfor er det på sin plads med dette indlæg at sige en stor tak", skriver Morten Messerschmidt i dette indlæg

DEBAT: "Tak for opbakningen"

Morten Messerschmidt, Christiansborg 1240

1052 borgere valgte grundlovsdag her i kredsen at sætte sit kryds ud for mit navn. Det er jeg selvsagt dybt taknemmelig for. Og derfor er det på sin plads med dette indlæg at sige en stor tak.

I kan regne med mig, for jeg er stolt af nu at kunne kalde mig Nordsjællands mand på Tinge. Selvsagt var resultatet ikke tilfredsstillende for Dansk Folkeparti – hverken lokalt eller nationalt. Det er der blevet kogt megen suppe på.

Men uanset hvor mange mandater vi har, vil vi utrætteligt kæmpe for det, som vi mener, er det rette. Og med det flertal, som vælgerne har sammensat på Christiansborg, bliver der utvivlsomt meget at kæmpe både med og imod.

Allerede nu ser vi de radikale gøre krav i udlændingepolitikken. Det kan man ikke fortænke dem i. De har åbent og ærligt fremført deres ønsker forud for folketingsvalget, og med et fine resultat, som de ikke mindst har hentet ved at mobilisere i ghettoerne, er det helt legitimt, at de kræver mandaterne omsat til indflydelse.

Nu skal derfor Mette Frederiksen stå sin prøvelse. Kan hun som lovet holde stand eller vil hun bøje af og give de indrømmelser, som Morten Østergaard kræver som forudsætning for sin støtte til en ny regering? Vil Mette Frederiksen virkelig ikke være statsminister for enhver pris – eller bliver vi atter vidner til en løftebrudsregering? Sporene fra Helle Thorning Schmidt skræmmer…

Hvorom alting er, så er vi i DF allerede i arbejdstøjet. Jeg glæder mig til igen at kunne deltage i lovgivningsarbejdet på Christiansborg – og omsætte de mange gode forslag, som vi igennem valgkampen har modtaget og fremsat, til virkelig politik. For eet er sikkert – uanset hvor mange mandater DF i dag har på Christiansborg, så er det mandater, der arbejder. Og jeg er stolt af nu at være blandt Nordsjællands stemmer på Tinge. Jeg glæder mig til samarbejdet.

Publiceret 12 June 2019 16:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt