"Virkeligheden er 18 børn, 1,5 pædagog og en medhjælper, og ingen af de voksne på fuldtid! Med den bemanding, vil det ALDRIG være muligt at leve op til BUPL’s anbefalede normering – 1 voksen pr. 6 børn", skriver en frustreret mor i dette debatindlæg. Modelfoto: Stockadobe Andrey Kuzmin - stock.adobe.com

DEBAT: Virkeligheden er 18 børn, 1,5 pædagog og en medhjælper

Mette Lindorff Hejn, Grantoftevej 63, Værløse

Kære Bettina Ugelvig Møller

For nyligt var du på besøg i Børnehuset Dalgården, min søns børnehave. Jeg værdsætter, at du tager dig tid til at se virkeligheden.

Kl. 8:40, 20 min. inden du mødte, afleverede jeg min søn til en stue uden en eneste voksen. Den ene voksne der var mødt, var ude på gangen for at hjælpe et barn. På stuen var der 11 børn, alene.

Maj måned, som du har oplevet, har budt på en unormal god normering på stuen. De er 'kun' 14 børn (4 er sendt i SFO) og som regel en pædagog, en medhjælper og en studerende.

Men her i juni rammer virkeligheden igen. De fire ledige pladser fyldes op og den pædagogstuderende skal ind og læse igen. Så vil virkeligheden være 18 børn, 1,5 pædagog og en medhjælper, og ingen af de voksne på fuldtid! Med den bemanding, vil det ALDRIG være muligt at leve op til BUPL’s anbefalede normering – 1 voksen pr. 6 børn! Det betyder konkret også, at hver mandag vil der kun være ÉN pædagog til min søn og de 17 andre børn, når de spiser frugt.

Hvad er din oplevelse efter en dag i Dalgården? Synes du, at vilkårene i dagtilbuddene giver gode udviklingsmuligheder for vores børn?

Publiceret 12 June 2019 19:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt