"Jeg foreslår, at Kresten Bergsøe frivilligt og som en gestus til os borgere åbner hver søndag indtil, hele sagen er afgjort. Vi skal nok passe på den smukke park og hinanden", skriver Benny Normind i dette debatindlæg. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

DEBAT: 'Åbn Farumgårds park hver søndag som en gestus til os borgere - vi skal nok passe på den'

Benny Normind, Elmely 3, Farum

I to år er vi lokale borgere og brugere af parken blevet taget som gidsler i sagen. Tilsyneladende passer det Kresten Bergsøe godt, at Farumgård er lukket for offentligheden.

Skal der anlægges en ny sti, så ruten går udenom hovedbygningerne? Kan en ny fredning gennemføres?

Det tager tid - lang tid, og vi brugere er gidsler.

Jeg foreslår, at Kresten Bergsøe frivilligt og som en gestus til os borgere åbner hver søndag indtil, hele sagen er afgjort. Vi skal nok passe på den smukke park og hinanden.

I Barokhaven ved hovedbygningen findes en særlig sandstensskulptur, der forestiller en løve med et tyrehoved i munden. Symbolsk betyder det, at dyrenes konge - løven uddriver urenheder ( raffinerer metal ). Det stammer fra metalvirksomheden Poul Bergsøe & Søn, hvor jeg var ansat i 70’erne.

Jeg vil gerne forære Kresten Bergsøe en miniature af skulpturen i bronze, hvis han vil holde åbent om søndagen.

"I Barokhaven ved Farumgårds hovedbygning findes en særlig sandstensskulptur, der forestiller en løve med et tyrehoved i munden. Symbolsk betyder det, at dyrenes konge - løven uddriver urenheder ( raffinerer metal ). Det stammer fra metalvirksomheden Poul Bergsøe & Søn, hvor jeg var ansat i 70’erne. Jeg vil gerne forære Kresten Bergsøe en miniature af skulpturen i bronze, hvis han vil holde åbent om søndagen", skriver Benny Normind i dette debatindlæg. Privatfoto

Publiceret 19 June 2019 08:22

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt