Sådan ser en af skitserne for udvidelsen af Farum Bytorv ud - men hvis det står til Jan Krag Jacobsen, så bør alle planer om en udvidelse skrinlægges. Arkivfoto

Sådan ser en af skitserne for udvidelsen af Farum Bytorv ud - men hvis det står til Jan Krag Jacobsen, så bør alle planer om en udvidelse skrinlægges. Arkivfoto

DEBAT: "Stop udvidelsen af Farum Bytorv"

Jan Krag Jacobsen, Lektor emeritus, kastaniealle 39, Farum

Farum Bytorv skal udvides for at styrke det lokale handelsliv. Det vil i klart sprog sige: snuppe omsætning fra de omliggende kommuner. Hvordan harmonerer det med FNs klimamål, som folketingsvalget satte så eftertrykkeligt på dagsordenen?

Det har en reduktion af forbruget som et af sine aller vigtigste delmål. Hvad er det for typer varer, vi mangler i en kommune, som må være tæt på en danmarksrekord, når det fx drejer sig om kvadratmeter førevarebutik pr indbygger?

Og hvordan hænger udvidelsen af Bytorvet sammen med, at kommunen har forpligtet sig til at arbejde for en realisering af FNs klimamål? Eller er det måske bare tomme ord og lige meget?

Publiceret 29 June 2019 04:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt