Slangerupvej er lukket i øjeblikket - og det må den meget gerne forblive, mener Flemming Oppfeldt. Foto: Martin Warming

Slangerupvej er lukket i øjeblikket - og det må den meget gerne forblive, mener Flemming Oppfeldt. Foto: Martin Warming

DEBAT: Forslag: "Luk Slangerupvej - for evigt"

Af
Flemming Oppfeldt

Søvej 5A

Farum

Her i juli måned har freden sænket sig over Farum Vest på begge sider af Slangerupvej.

Havens stilhed kan nydes i Rørmoseområdet, Trevang, Kasernen, Akaciepark, Sejlgårdspark og flere andre steder. Årsagen er reparationsarbejdet af en bro.

Slangerupvej betjener først og fremmest trafikken fra Frederikssund, Slangerup og Lyngeområdet. De fleste bilister skal til og fra Hillerødmotorvejen, og derfor benytter de i disse dage afkørsel 11 på motorvejen lidt nord for Farum og de bruger Nymøllevej, som ikke går igennem et beboet område.

Men hvorfor ikke holde Slangerupvej permanent lukket? 4.000 beboere får en væsentlig støjreduktion. Fuglene kan høres igen. Vi slipper for at bygge dyre støjafskærmninger. Det er en lille omvej, at køre udenom Farum via afkørsel 11, men tidsmæssigt er den ikke længere, da der er tre lyskryds i Farum og en rundkørsel på Slangerupvej.

Jo, jeg ved jo godt, at Furesø Kommune er det mest konservative styre nord for Alperne, og derfor sker der ikke noget...

Flemming Oppfeldt

Trafikken fra kasernen skal ikke ned gennem Farum ved en lukning. Det kunne løses ved at tillade ærindekørsel for Farum kasernebeboerne via Slangerupvej samt for ærindekørsel til Farum erhvervspark.

Alternativet til en lukning er at begrænse hastigheden på Slangerupvej til 60 km/t. Det koster nogle få tusinde kroner, at sætte i gang. Hvis Furesø Kommune stiller sig bag dette krav, vil politiet for deres part godkende skiltningen. 60 km/t vil nedsætte trafikstøjen væsentligt. Desuden vil en del af fjerntrafikken flyttes over på afkørsel 11 og Nymøllevej. Forslaget er tidligere fremsat af Wagner Jensen, Bennedikte Lind og Carsten Holmbo Jensen gennem flere læserindlæg her i avisen. Men tilsyneladende uden reaktion fra Furesø Kommune.

Jo, jeg ved jo godt, at Furesø Kommune er det mest konservative styre nord for Alperne, og derfor sker der ikke noget. Så her er et beskedent alternativ: Forbyd gennemgåede lastvognskørsel på Slangerupvej.

Publiceret 22 July 2019 07:49

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt