Der kan næppe være tale om nænsom naturpleje, når resultatet er et brutalt smadret naturområde

Der kan næppe være tale om nænsom naturpleje, når resultatet er et brutalt smadret naturområde", skrev Charlotte Søllner Hernø i et debatindlæg forleden og sendte dette foto med - nu svarer kommunen. Privatfoto

DEBAT: "Alle kan begå fejl. Når det sker, retter vi op" - svar til Charlotte Søllner Hernø

Ellen Hvidt Thelle, centerchef i Center for By og Miljø

Furesø Kommune er en klimavenlig kommune. Det kan borgere opleve på mange måder, bl.a. har kommunen en klimavenlig naturpleje. Vi bruger f.eks. ikke sprøjtegifte til at bekæmpe ukrudt, vi har græsserlaug og I kan se det i de smukke rabatter og vejarealer.

Charlotte Søllner gør i sit debatindlæg om naturplejen den 2. august opmærksom på, at et areal ved Bundså ikke ser kønt ud. Entreprenøren har i år kørt i for vådt terræn. Han har naturplejet arealet i de seneste 10 år ved bl.a. at bekæmpe den invasive art Rød Hestehov, gjort arealet bedre for alt fra de store pattedyr til skrubtudser, insekter og planter, svampe og bakterier. Også skrubtudser, selvom det nu ikke er en bilag IV art. Alle kan begå fejl. Når det sker, retter vi op.

Vi glæder os over også hans bidrag til naturplejen, og at han fremover er ligeså opmærksom på de våde arealer, som han plejer. Vi kan finde de gode løsninger sammen - og gerne i en god tone.

Publiceret 04 August 2019 09:05

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt