Image of man's hands typing. Selective focus

Image of man's hands typing. Selective focus Foto: Adobe Stock

DEBAT: 'En solstråle i Hareskoven'

Claes Levin, Rolighedsvej 53B, Hareskovby

Min hustru og jeg har just måttet afbryde sommerferien i Småland, Sverige, da vores elskede lille sorte Pudel blev syg og afkræftet, - nægtede at tage føde i 10 dage. Efter kontakt med Skadestuen på Universitetshospitalet for Familiedyr søndag kørte vi hjem og kørte straks mandag morgen til skadestuen. Der blev taget fint hånd om hunden med både almindeligt check, ultralyds-scanning og blodprøver. Foreløbig diagnose var betændelse i Bugspytkirtlen eller Flåt-relateret smitte.

Vi fik lov at køre hjem i afventning på endelige prøvesvar, men det var meget vigtigt at få føde i Chilli, - som vores lille "krydderi" hedder. Hun havde fået en sprøjte mod kvalme, og det virkede som om der var en smule interesse for mad allerede da vi kørte hjem.

Selv havde vi ikke lyst til lave middag, så vi valgte at bestille mad hos Pizzaria Romana i Hareskovby, som vi tidligere har gjort. Vi bad om levering 19.30 og alt var OK. Men 5 min. efter ringede de fra Dyrehospitalet og bad os om at komme straks, da blodprøvesvarene var alarmerende!

Vi kørte med det samme, og min hustru måtte ringe og aflyse kebab-retten hos Romana og fortalte kort årsagen. Helt OK.

Chilli blev indlagt, og vi returnerede til et meget stille og tomt hus, - rigtig kede af det. Ringede så igen til Romana og genbestilte vores middag.

Da budet kom med det bestilte, var det første, han spurgte om, hvordan det gik med vores lille hund. For hun var jo altid så sød, når de kom til os. Og han ønskede Chilli god bedring. Det havde de altså talt om på Romana, - og iih hvor det varmer een om hjertet, at nogen (egentlig fremmede) i den grad viser medfølelse.

TUSIND TAK FOR DET ROMANA. Det vil aldrig blive glemt.

Blodprøvesvarene viser, at Chilli er blevet smittet med "Anaplasmose" fra Skovflåt. Hun er nu i bedring efter behandling og forventes snart hjemme igen. Hennes værdi for antallet af blodplader ("Trombocyt") var 14! Normalt for hunde er 200-500.

Så opfordring herfra: Check din hund dagligt, hvis den færdes i Flåt-områder og husk forebyggende behandling, - vi havde sprunget 3uger over.

Publiceret 07 August 2019 17:37