"Furesøs folkeskoler er pressede på ressourcer, pressede på udfordrede elever og pressede på at levere på målsætningerne i folkeskoleloven om bredde og dybde i læring og trivsel for alle vores børn", skriver Jesper Larsen (V) og Berit Torm (V) i dette indlæg. Chlorophylle - stock.adobe.com

DEBAT: "Furesøs folkeskoler er pressede"

Af Berit Torm (V) og Jesper Larsen (V), medlemmer af Udvalget for skole og ungdomsuddannelse

I Venstre er vi enige med den store del af forældre og skolebestyrelser, som mener, at vores folkeskoler er pressede her i Furesø. Pressede på ressourcer, pressede på udfordrede elever og pressede på at levere på målsætningerne i folkeskoleloven om bredde og dybde i læring og trivsel for alle vores børn.

Furesøs folkeskoler er i dag, lidt forsimplet, organiseret i 2 områder: Specialområdet for børn med specielle behov, oftest adfærdsmæssige udfordringer og den almindelige, brede folkeskole, almenområdet.

I dag er 5,2% af vores børn i Furesø tilknyttet i specialtilbud og deltager dermed ikke i det brede fællesskab i den lokale, almene folkeskole. Området står for mere end 25% af det samlede budget. Sammenlignet med vores nabokommuner har vi i Furesø 90 flere børn i specialtilbud (1,5% -point).

I stedet for at løse dette problem og fastholde vores børn i fællesskabet i de lokale folkeskoler, er der løbende skåret i budgetter på skolerne. Disse børn er vores mest udsatte, og vi har i byrådet i bred enighed vedtaget en tidlig indsats i de mindste klasser og allerede i børnehaven.

Denne løsning, tror vi fortsat, er den rigtige, men vi har desværre endnu ikke set den store effekt i praksis. Samtidigt mærker vores folkeskoler presset, idet de skal løfte en endnu større og bredere opgave uden yderligere ressourcer.

Vores almenområde kan ikke blive ved med at klare de ekstra opgaver uden prioritering eller ekstra ressourcer – der er trods alt grænser for rummeligheden. Den grænse er desværre nået for mange børn og forældre.

Der er ikke nogen lette løsninger, og vi er i Venstre åbne for både at prioritere opgaver og ressourcer til og fra. Åbne for i bred dialog at finde løsninger i Furesø om at skabe fremtidens folkeskoler for alle vores børn. De løsninger skal findes nu.

Publiceret 21 August 2019 06:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt