"Er det ikke ufornuftigt, først at ombygge køkkenet på Lillevang – det har sikkert været dyrt – og derefter undlade at bruge det til at holde ambitionsniveauet højt på dette område? Er det Grøn Omstilling?", spørger Hanne Juul i dette debatindlæg.

DEBAT: "Er ambitionerne for mad til kommunens ældre sat ned?"

Hanne Juel, Birkevang 20B, Værløse

Det er ikke mange år siden, at Lillevang Plejecenter indviede sit nye køkken og nåede op på en meget høj økologiprocent i maden til de ældre. Køkkenet har ved flere lejligheder stolt fremvist deres kunnen på f.eks. Miljødage på Bymidten i Værløse. Virkelig dejlig mad med en høj økologiprocent.

Nu kan man læse i det nye budgetforslag, at kommunen foreslår at spare 200.000 kr. ved at få leveret maden fra ”Mad til hver Dag” – et tværkommunalt samarbejde. Denne leverandør har kun 30 – 60% økologi. Et pænt stykke fra Furesø kommunes mål om mindst 80% økologi i de kommunale køkkener.

Er det ikke ufornuftigt, først at ombygge køkkenet på Lillevang – det har sikkert været dyrt – og derefter undlade at bruge det til at holde ambitionsniveauet højt på dette område? Er det Grøn Omstilling?

Publiceret 22 August 2019 04:45

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt