"Er det ikke ufornuftigt, først at ombygge køkkenet på Lillevang – det har sikkert været dyrt – og derefter undlade at bruge det til at holde ambitionsniveauet højt på dette område? Er det Grøn Omstilling?", spørger Hanne Juul i dette debatindlæg.

DEBAT: "Er ambitionerne for mad til kommunens ældre sat ned?"

Hanne Juel, Birkevang 20B, Værløse

Det er ikke mange år siden, at Lillevang Plejecenter indviede sit nye køkken og nåede op på en meget høj økologiprocent i maden til de ældre. Køkkenet har ved flere lejligheder stolt fremvist deres kunnen på f.eks. Miljødage på Bymidten i Værløse. Virkelig dejlig mad med en høj økologiprocent.

Nu kan man læse i det nye budgetforslag, at kommunen foreslår at spare 200.000 kr. ved at få leveret maden fra ”Mad til hver Dag” – et tværkommunalt samarbejde. Denne leverandør har kun 30 – 60% økologi. Et pænt stykke fra Furesø kommunes mål om mindst 80% økologi i de kommunale køkkener.

Er det ikke ufornuftigt, først at ombygge køkkenet på Lillevang – det har sikkert været dyrt – og derefter undlade at bruge det til at holde ambitionsniveauet højt på dette område? Er det Grøn Omstilling?

Publiceret 22 August 2019 04:45