"Men i den svære tid, det har været, må jeg simpelthen bare tage hatten af og bukke for den fantastiske varmhjertede og oprigtige kærlighed og opbakning, vi er blevet vist", skriver Rasmus Erlandsen i dette debatindlæg om Børnehuset Birkedal.

DEBAT: Børnehuset Birkedal - omsorg til 5 stjerner

Rasmus Erlandsen, Højlundshusene 18, Værløse

Jeg bliver simpelthen nødt til at fremhæve Børnehuset Birkedal i Værløse! Det er sjældent jeg sætter mig til tasterne for at forfatte en tekst af nogen som helst art, men i det her tilfælde er det simpelthen det mindste, jeg kan gøre.

I gennem den senere tid er vi blevet tæppebombet i medierne med rædselshistorier om forholdene i daginstitutioner rundt omkring i landet. Det er super synd for størstedelen, der gør det godt, at nogle falder igennem, men sådan er det jo i alle faggrupper. Når det så omhandler omsorgssvigt af vores små børn, er det klart og forståeligt, at folk kommer helt op af stolen. Så i en tid hvor pædagoger kæmper mod dårlig omtale, tidspres, mandskabsmangel mm., fortjener I i endnu højere grad denne hilsen!

Vi blev i vores lille familie, bestående af Laura på snart 5 år, Sofie på 1,5 år, mor og far, desværre ramt af den tragedie at mor, Camilla, døde meget pludseligt i midten af juli. Hun døde af en blodprop i lungepulsåren, mens hun sov. Det var et forfærdeligt chok for alle i familien, venner og bekendte.

Allerede få dage efter dødsfaldet tog jeg kontakt til Børnehuset Birkedals leder og orienterede om dødsfaldet. Lederen var på ferie, men blev kontaktet af den der havde vagten, og vi aftalte opstart ugen efter af Laura og Sofie. De trængte begge til at komme væk fra familien, som bare sad og tudede, og ned og lege med deres kammerater. På trods af ferie lykkedes det Birkedal at være på med ekstra personale til at tage godt imod de to piger. Og når jeg siger godt i mod, mener jeg VIRKELIG GODT IMOD! Vi har altid været glade for Birkedal, aldrig haft nogle problemer og altid haft en god dialog, men den omsorg og medfølelse, der fra alles side blev vist mod pigerne og mig, er virkelig rørende.

Alle pædagoger og pædagogmedhjælpere har været henne og kondolere og spørge, om der er noget, de kan gøre. Flere pædagoger deltog i bisættelsen. Og her i sidste uge har jeg været til møde med lederen, pædagoger fra begge stuer samt en psykolog fra kommunen omkring børnenes trivsel, reaktioner og eventuelle fremtidige reaktioner. Alt sammen meget professionelt og med 100% fokus på pigernes trivsel.

Vi har altid været glade for Birkedal. Altid glade pædagoger og medhjælpere. Og vores børn er også altid glade for at skulle ned og lege med deres venner. Men i den svære tid, det har været, må jeg simpelthen bare tage hatten af og bukke for den fantastiske varmhjertede og oprigtige kærlighed og opbakning, vi er blevet vist. Det er helt sikkert medvirkende til det faktum, at begge piger trives rigtig godt og fortsat er glade og aktive børn, der kan lide at komme i børnehave og vuggestue.

Det er alle pædagoger og medhjælpere i hele huset, der fortjener denne ros, men særligt retter jeg en kærlig tanke til alle de voksne på Loppestuen og Solsikkestuen – I ER FANTASTISKE!

Publiceret 26 August 2019 05:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt