"Men i den svære tid, det har været, må jeg simpelthen bare tage hatten af og bukke for den fantastiske varmhjertede og oprigtige kærlighed og opbakning, vi er blevet vist", skriver Rasmus Erlandsen i dette debatindlæg om Børnehuset Birkedal.

DEBAT: Børnehuset Birkedal - omsorg til 5 stjerner

Rasmus Erlandsen, Højlundshusene 18, Værløse

Jeg bliver simpelthen nødt til at fremhæve Børnehuset Birkedal i Værløse! Det er sjældent jeg sætter mig til tasterne for at forfatte en tekst af nogen som helst art, men i det her tilfælde er det simpelthen det mindste, jeg kan gøre.

I gennem den senere tid er vi blevet tæppebombet i medierne med rædselshistorier om forholdene i daginstitutioner rundt omkring i landet. Det er super synd for størstedelen, der gør det godt, at nogle falder igennem, men sådan er det jo i alle faggrupper. Når det så omhandler omsorgssvigt af vores små børn, er det klart og forståeligt, at folk kommer helt op af stolen. Så i en tid hvor pædagoger kæmper mod dårlig omtale, tidspres, mandskabsmangel mm., fortjener I i endnu højere grad denne hilsen!

Vi blev i vores lille familie, bestående af Laura på snart 5 år, Sofie på 1,5 år, mor og far, desværre ramt af den tragedie at mor, Camilla, døde meget pludseligt i midten af juli. Hun døde af en blodprop i lungepulsåren, mens hun sov. Det var et forfærdeligt chok for alle i familien, venner og bekendte.

Allerede få dage efter dødsfaldet tog jeg kontakt til Børnehuset Birkedals leder og orienterede om dødsfaldet. Lederen var på ferie, men blev kontaktet af den der havde vagten, og vi aftalte opstart ugen efter af Laura og Sofie. De trængte begge til at komme væk fra familien, som bare sad og tudede, og ned og lege med deres kammerater. På trods af ferie lykkedes det Birkedal at være på med ekstra personale til at tage godt imod de to piger. Og når jeg siger godt i mod, mener jeg VIRKELIG GODT IMOD! Vi har altid været glade for Birkedal, aldrig haft nogle problemer og altid haft en god dialog, men den omsorg og medfølelse, der fra alles side blev vist mod pigerne og mig, er virkelig rørende.

Alle pædagoger og pædagogmedhjælpere har været henne og kondolere og spørge, om der er noget, de kan gøre. Flere pædagoger deltog i bisættelsen. Og her i sidste uge har jeg været til møde med lederen, pædagoger fra begge stuer samt en psykolog fra kommunen omkring børnenes trivsel, reaktioner og eventuelle fremtidige reaktioner. Alt sammen meget professionelt og med 100% fokus på pigernes trivsel.

Vi har altid været glade for Birkedal. Altid glade pædagoger og medhjælpere. Og vores børn er også altid glade for at skulle ned og lege med deres venner. Men i den svære tid, det har været, må jeg simpelthen bare tage hatten af og bukke for den fantastiske varmhjertede og oprigtige kærlighed og opbakning, vi er blevet vist. Det er helt sikkert medvirkende til det faktum, at begge piger trives rigtig godt og fortsat er glade og aktive børn, der kan lide at komme i børnehave og vuggestue.

Det er alle pædagoger og medhjælpere i hele huset, der fortjener denne ros, men særligt retter jeg en kærlig tanke til alle de voksne på Loppestuen og Solsikkestuen – I ER FANTASTISKE!

Publiceret 26 August 2019 05:00