DEBAT: 'Jeg håber, kommunen vil ændre de trafikale forhold i Lokalplan 142'

Jørn Træholt, Gammelgårdsvej 37, Farum

Byggeplanerne for det nye REMA ved Farum Hovedgade tegner godt. Det fremstår som et flot projekt med tiltalende bygninger og hensyntagen til de omgivende bebyggelser. Man kan kun glæde sig til den længe ventede fornyelse.MEN ! Den høring om planen, der fornylig blev afviklet på Furesø Rådhus,afslørede, at der blandt de fremmødte borgere var dyb skuffelse over, at man vil afvikle varetrafikken til og fra butiken uden hensyn til de ønsker, der er blevet fremsat fra mange beboere.

Tilkørslen med de store lastvogne skal ske fra Slangerupvej via Lillevangsvej direkte ud i Farum Hovedgade og derfra til venstre ad Gammelgårdsvej med indkørsel til det nye REMAs bagende.Derefter udkørsel til højre ad Gammelgårdsvej med kurs ud mod Farum Midtpunkt. Med andre ord : Uden hensyn til de mange farlige trafikale punkter. Der skal køres over det snævre kryds, hvor Lillevangsvej skærer Ryttergårdsvej-Ganløsevej, kørsel over bumlet vej ved Acacietorvet, ny trafikdæmpende helle i Hovedgaden og ikke mindst det farlige sving fra Farum Hovedgade ind på Gammelgårdsvej.

Det vil sige tung lastvognstrafik forbi ældreboligere, ofte travl færdsel af skolebørn, mange udkørsler fra private ejendomme på Gammelgårdsvej, hvor der jo i øvrigt også ligger børnehave med mange til- og frakørsler. Det er oven i købet foreslået, at der forbydes parkering i højre vejbane.

Jeg håber, at kommunen vil nytænke afsnittet om de trafikale forhold i Lokalplan 142, og at byggeriet snarest går i gang til glæde for alle, der hårdt savner en daglivarebutik på det sted i Farum Hovedgade.

Publiceret 16 September 2019 10:30

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt