"Det er en falsk tale, at der ikke er plads til seks træer af hensyn til de bløde trafikanter. Sagen er, at der på denne strækning er masser af plads både til træer og bløde trafikanter. Det er et udtryk for manglende lydhørhed og dialog, at træerne er blevet fældet i hele gadens længde", mener Flemming Oppfeldt i dette debatindlæg. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

DEBAT: 'Falsk tale om træerne ved Akacietorvet'

Når udvalgsformand Lene Munch-Petersen i Furesø Avis siger, at beslutningen om at fjerne de seks lindetræer ved Akacietorvet "for mange er en trist beslutning", så ligger det jo faktisk i hendes magt at omgøre beslutningen. Hun bør straks sætte en fod ned og vise, at kommunen har fornuftige politikere, der kan træffe fornuftige beslutninger. Der er ganske få dage endnu, hvor projektet kan justeres, og dermed kan vi bevare træerne.

Farum Hovedgade bliver reduceret fra en grøn gade med lindetræer og pladsdannelser til en gold ordinær gade uden spændende pladser. Det er jo konsekvensen af den træfældning, som er sket de seneste to år. Om få uger kommer turen til træerne ved Akacietorvet, som skal fældes og blotlægge de rå bygninger.

Træfældningen er i modstrid med det startende borgermøde, hvor de fremmødte borgere i høj grad pegede på de grønne oaser, som de steder de i høj grad mente skulle bevares og fremmes i forbindelse med renoveringen af gaden. I dag har vi to pladsdannelser, som forbinder områderne ved 'Frodes Plads' og Akacietorvet/Det Hvide Center.

Det er ærgerligt at se, at Furesø Kommune har været så lidt kreativ med at fastholde og modernisere pladserne. Ved Akacietorvet forsvinder nogle helt centrale træer, og pladsen forsvinder ligeledes til fordel for et ordinært vejsystem. Det er en falsk tale, at der ikke er plads til seks træer af hensyn til de bløde trafikanter. Sagen er, at der på denne strækning er masser af plads både til træer og bløde trafikanter. Det er et udtryk for manglende lydhørhed og dialog, at træerne er blevet fældet i hele gadens længde.

"Plant et træ og red verden". Jovist, men bare ikke i Furesø.

Publiceret 25 September 2019 16:00