Arkivfoto

Arkivfoto

DEBAT: En replik om Kildehuset

Af
Carsten Svensson

byrådsmedlem (DF)

medlem af udvalget for dagtilbud og familier

debat Man skal da aldrig forundres over noget. Specielt ikke Hr. Vilsholm’s kontinuerlige slåen på tomme tønder. Ej heller simplificeringen af flytningen af kildehuset.

De gamle bygninger kildehuset befandt sig i, var oprindeligt en købmandsforretning. Det siger sig selv, at en fuldstændig miljørigtig renovering af de gamle bygninger, vel knappest kan lade sig gøre. Jordvarmeudnyttelse er grundarealet utilstrækkeligt til og for en effektiv solvarmeproduktion, ja så skal der fældes træer. Så en fornuftig miljørigtig renovering, kan der knappest blive tale om. Det ér da spøjst at høre fra hr. Vilsholm, at han foretrækker en miljømæssigt dårligere løsning. Hvilket for øvrigt også gælder omkring arbejdsmiljøet for de ansatte og mange andre aspekter. Også hér ser hr. Vilsholm tydeligtvis det som vigtigere, at agere stemmefisker fremfor at prioritere inde- og arbejdsmiljø for børn og ansatte.

Det forbavsede mig at hr. Vilsholm, ikke i samme åndedrag, buldrede løs på sin sædvanlige tomme tønde om genanvendelse af regnvand. Det står igen og igen i udvalgsbeslutninger og byrådsbeslutninger, at enhedslisten ønsker genanvendelse af regnvand. Det vil DF og undertegnede , til enhver tid modsætte os på det kraftigste. Årsagen er såmænd såre enkel. DF og undertegnede , ønsker da klart at bruge og se, regnvand som en ressource. Når det så er anvendt, til eksempel af brusebad eller tøjvask til hr Vilsholm, så vil jeg da på det kraftigste, bede mig frabedt, om at skulle genanvende hr Vilsholm’s brugte regnvand. Al genanvendelse fordrer at det tidligere har været brugt.

Velkommen hjem fra Folketinget hr. Vilsholm, tilbage til virkeligheden.

Publiceret 12 October 2019 00:01

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl