Modelfoto

Modelfoto

Bæredygtige børneliv og bygninger

Af
Bettina Ugelvig Møller formand for Daginstitution og Famileudvalget og Lene Munch-Petersen formand for Natur

Miljø og Grøn omstilling.

Byrådet bevilligede for over et år siden 12 mio. kr. til renovering af skolefritidsordningen på Solvangsskolen (Solvang FFO) og 2,4 mio. kr. til flytning af daginstitutionen Kildehuset til Bifrost - en bygning som ligger side om side med Solvangskolen. De to projekter er efterfølgende blevet tænkt sammen med engagement af repræsentanter for forældrene, medarbejdere og forvaltningen.

En bekendtgørelsen fra den 4. juli 2019 om brandforhold har åbnet op for en broget debat om byggeriet og om flytningen - men den har også åbnet op for, at vi kan tænke byggeriet ind i vores målsætning om at gøre vores dagtilbud og skoler CO2-neutrale. Bekendtgørelsen stiller krav om flere ændringer i bygningerne end først antaget. Det er disse ændringer, der nu foreslås tænkt sammen med energirenovering for at gøre bygningerne CO2-neutrale. Det er godt for miljøet, både ude og inde.

Vi står således med et forslag om, at der i tillæg til de allerede bevilgede 14,4 mio. kr. også optages lån på 10 mio.kr. til energiforbedringer i forbindelse med byggeprojektet. Landets kommuner har en generel adgang til at optage lån til energirenoveringer. Den vej vil vi gerne gå for at sikre økonomien i projektet.Byggeprojektet kan naturligvis godt gennemføres uden at optage energilånene og foretage energirenoveringen, men resultatet vil være et andet – for børnene, medarbejderne og miljøet.

Derfor anbefaler vi modellen med en omfattende energirenovering - den er dyrere i anlægsfasen, men den er bedre, den giver driftsbesparelser, og den er langsigtet. Vores fokus er på gode pædagogiske rammer og på miljøet - også det der er i vores bygninger.

Publiceret 18 October 2019 10:44

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl