Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

DEBAT: Skolebestyrelse er bekymret over ny Rema

Af
Hans Henrik Lomholt

formand for Solvangskolens bestyrelse

Åbent brev til byrådet i Furesø Kommune: Solvangskolen danner dagligt ramme om mere end 700 børn og deres lærere og pædagoger.

Skolebestyrelsen på Solvangskolen er bekymrede over, at byrådet, efter en høringsproces nu står til at ville vedtage lokalplan 142 i en udformning, hvor man synes at sidde trafikmæssige risici og utryghedsskabende konsekvenser overhørig. Vi påpegede samme bekymring i vores høringssvar af 21. september 2019.

Vi ønsker, at vores børn i fremtiden sikkert og trygt kan transportere sig til/og fra Solvangsskolen - også når skolens medarbejdere på klassebasis ofte tager initiativ til at anvende cykel som transportmiddel i forbindelse med læringsaktiviteter i nærområdet.

Det er godt og særdeles velkomment, at der i forbindelse med den igangværende renovering af Farum Hovedgade / Lillevangsvej etablerer cykelsti og fartdæmpende initiativer, men hvis man med den anden hånd introducerer nye trafikrisici og skaber utryghed, uden lignende tiltag og faciliteter, hvor stiller det os så?

Vi opfordrer byrådet til at udsætte vedtagelsen af lokalplan 142, til der er udarbejdet en rimelig løsning på de trafikmæssige udfordringer. Der er efter alt at dømme ingen perfekt løsning på den slags udfordringer, men fra skolebestyrelsens side, ser vi hellere, at tilkørsel til vareafleveringssluse sker i lav fart fra Gammelgårdsvej via Farum Hovedgade og at frakørsel fra vareafleveringssluse sker i lav fart via Farum Hovedgade mod Frederiksborgvej.

Publiceret 29 October 2019 14:26

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl