Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

DEBAT: 25 år med seniorgruppen i Hareskovby

Ásdis Holberg, formand for seniorerne, Elmekrogen 1, Hareskovby

debat I 1994 blev der oprettet en pensionistgruppe i Annexgaarden. Leder af projektet var Lis Christiansen. Tak, Lis, for dit ihærdige arbejde i 22 år. I 2019 består gruppen stadig med en del medlemmer, som var med fra begyndelsen. Vi er nu 14, der hver tirsdag går 5,5 kilometer. Forskellige steder i Hareskoven slutter vi vores gåtur af med en hyggelig frokost efterfulgt af et spil canasta. Vi supplerer vores samvær i løbet af året med udflugter ud af huset. Vi har yderligere udvidet vores samvær med en læsekreds, som foregår i medborgerhusets lokaler en gang om måneden. Annexgaarden er et levende, kulturelt samlingspunkt i Hareskovby. Det er noget, vi skal værne om.

Heldigvis er der en hel del ildsjæle, der holder medborgerhuset i gang med kulturelle arrangementer. Blandt andet sammen med biblioteket og Hareskov Skole. Dem var Lis en del af, da medborgerhuset blev etablereret. Vi skal i vores travle hverdag ikke glemme, hvad et bysamfund er. Det er et, hvor vi kommer hinanden ved.

Det er oplagt at bruge medborgerhusets dejlige lokaler. Ikke bare om aftenen, men også i dagtimerne. Det har vi stor glæde af. Så tak til Lis for et ihærdigt arbejde i opstartsfasen og det videre gode forløb, som pensionistgruppen har haft. Det er dig, der har holdt sammen på den gode struktur, vores samvær og ture og udflugter, som vi har haft i årenes løb.

Også tak til trofaste kvinder, der i alle åreren møder op på 25. år hver tirsdag til en god travetur i Hareskoven og omegnen.

Publiceret 29 October 2019 12:15

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl