DEBAT: Svar om grusgraven i Bregnerød

Randi Mondorf, regionsmedlem (V)

Kære Lars Hovgaard

Jeg forstår til fulde jeres interesse for at bevare de skønne naturområder omkring Bregnerød.

Jeg håber også du har bemærket fra det seneste regionsrådsmøde, at vi i Venstre meget tydeligt har markeret en holdning til at tage hele Bregnerødområdet ud af råstofplanen allerede nu . (Det fremgår af referatet fra regionsrådsmødet 24.09.2019. )

Jeg har også umiddelbart efter regionsrådsmødet svaret borgmesteren i Furesø og flere andre personer, der havde henvendt sig om sagen.

Vi har flere gange meget tydeligt markeret, at vi prioriterer vores smukke og enestående naturområder allerhøjest. De skal bevares til glæde for både nuværende borgere og kommende generationer.

Vi mener i Venstre, at der er en meget presserende udfordring med, at få lavet en national handlingsplan på råstofområdet. Det kan ikke være rigtigt, at den geografisk mindste region, men den tættest befolkede, skal dække sit eget råstofbehov. Vi presser også på for at få åbnet op for alternative fremskaffelsesmåder, såsom import og et større samarbejde mellem regionerne om fremskaffelse af råstoffer.

Fra nogle regioner eksporteres idag til udlandet, mens vi i Region Hovedstaden har problemer med at fremskaffe tilstrækkelige mængder.

Parallelt hermed skal der naturligvis maksimalt tryk på udviklingen indenfor re-cycling og up-cycling af råstoffer til byggeriet. Det tror jeg alle partier er enige om.

For vi må også vedkende os, at når vi i regionen bygger nye hospitaler for ca. 20 mia. dkr. Og nu renoverer for 7 mia. dkr. Så efterspørger vi selv en betydelig mængde råstoffer.

Nu befinder vi os jo midt i en høringsperiode og derfor er sagen ikke afgjort endnu og der er formentlig flere partier, som ikke har taget endelig stilling.

Men lige i sammenhæng med vores enestående naturområder i Region Hovedstaden, så mener vi, at vores vigtigste forligtelse er at beskytte dem.

Med venlig hilsen.

Publiceret 02 November 2019 11:45

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl