Frodes Plads. Foto: Jens Berg Thomsen

Frodes Plads. Foto: Jens Berg Thomsen

DEBAT: Juletræet er reddet men ikke Frodes Plads

Af
Michael Øllgaard Gedevase

Farumvej 149, 3520 Farum

debat Juletræet på Frodes Plads er reddet. Det er Frodes Plads ikke. Snart rives de to stationsby huse fra 1913 og 1930 på REMA grunden ned og erstattes af en kedelig forstadsarkitektur. Ingen arkitekt har været i stand til at integrere disse to ældre karakteristiske bygninger i et nyt spændende Hovedgademiljø.

Der er plads nok til nyt supermarked, parkeringsplads, nye boliger og de to ældre bygninger. Men nej, ligesom med mange af de træer, Kommunen har fældet i Hovedgaden, kan man ikke tænke ud af boksen. Det hele skal følge tekniske standarder og være sterilt, enkelt, kvadratisk og praktisk. Lidt krumt og skævt, hyggeligt og grønt, det må det ikke være være i den nye Farum Hovedgade.

PS. Jeg kan huske kaffemøllen i vinduet til højre for trappen op til Lars B Købmand. Man bad en ekspedient, om det man skulle købe over disken. Det var der, hvor kasseapparaterne stod i det, der meget senere blev EURO Spar.

Publiceret 08 November 2019 11:30

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl