DEBAT: Vil borgmesteren bryde sit valgløfte og hæve skatten?

Af Gustav Juul, gruppeformand (V)

debat I den sidste hektiske fase af kommunalvalget i 2017, fik Socialdemokratiets daværende lokale formand bragt et i læserbrev i Furesø Avis Her skrev hun at ”Venstre har dømt sig selv uden for indflydelse.”

Det gjorde hun, fordi jeg bl.a. i valgdebatten på TV2 Lorry i 2017 havde fremført at der ikke var sammenhæng mellem kommunens indtægter og udgifter. Jeg fremførte, den gang som nu, at vi i de senere år har spist af kommunens kassebeholdningen, vi bruger flere penge end vi får ind og de investeringer vi foretager har ikke et så stort afkast at de kan finansiere fremtidens forbrug. Og derfor skal vi i 2021, allersenest 2022, når særtilskuddet bortfalder, enten indføre serviceforringelser eller hæve skatten.

I samme valgdebat blev borgmester Ole Bondo(S) spurgt direkte til om der ville komme skatteforhøjelser, hvilket han svarede klart nej til. (Klippet kan findes på Lorrys hjemmeside 18 minutter og 52 sekunder inde i programmet.)

I weekendens udgave af Frederiksborg Amtsavis kunne man læse at udvalgsformand Hasan Yilmaz (S) vil have skattestigninger, og viceborgmester Preben Sandberg Pettersson(S) bakkede senere på dagen op om diskussionen på sin facebookside.

Jeg synes det ville være på sin plads om borgmesteren ville fortælle om den politik han og Socialdemokratiet vil føre. Vil de holde deres valgløfte om at skatten ikke skal stige eller vil de ikke.

Publiceret 12 November 2019 14:00