DEBAT: Frontalangrebet på den private ejendomsret

Flemming Oppfeldt, Søvej 5, Farum

debat Faktisk har jeg ondt af min genbo på Farumgård. De har i mange år tilladt, at publikum har haft adgang til parken af en sti der gik gennem deres bygninger. Men på et tidspunkt skønnede ejeren, at offentligheden kom for tæt på privatlivets fred og de lukkede porten i. Det gik Furesø Kommune til retten med, men byretten har pure frikendt min nabo. Det var hans gode ret, sagde retten. Den samme sag ligger nu til afgørelse hos landsretten. Furesø Kommune vrider og drejer sig for at undgå endnu et retsligt nederlag.

Seneste skud på stammen er, at Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten vil have byrådet til at vedtage en fredning, dvs. en ekspropriation af min nabos ejendom, så kommunen kan tvinge en sti igennem de private bygninger. Alt det de ikke kunne opnå i by- og landsret, prøver de at få gennemført i en fredningssag.

Det hører med til sandheden i denne historie, at Farumgård forlængst har tilbudt et alternativ stiforløb som vil betyde at publikum ville have adgang til parken i morgen. Men nej, Furesø Kommune er så magtfuldkommen, at den hellere vil kaste sig ud i en årelang fredningssag. Hvem bliver taberne? Svar: borgerne og den private ejendomsret.

Publiceret 14 November 2019 02:00