Unge med maskinpistol ville røve spisehus

Fire gæster blev kommanderet ned på gulvet, da to maskerede unge trængte ind i Spisehuset i Nygårdsterrasserne natten til søndag

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

To unge mænd, maskerede og bevæbnet med en maskinpistol, forsøgte i nat at begå røveri mod Spisehuset, Nygårdsterrasserne 1 A i Farum.

Men mændene fik ikke, hvad de kom efter, for ejeren havde kort forinden været forbi og tømt kassen, oplyser Nordsjællands Politi.

Røveriforsøget skete omkring klokken 02.20 natten til søndag, og der var stadig fire personer til stede i Spisehuset, da røverne trængte ind og kommanderede gæsterne ned på gulvet.

Gerningsmændene flygtede, da de fandt ud af, at kasseapparatet var tom for penge.

Der er følgende signalement af de to gerningsmænd:

A: Mand af anden etnisk herkomst end dansk, 17-20 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning. Han havde en grålig plastikmaske for ansigtet og sort overtøj. Talte dansk med accent. Denne mand havde maskinpistolen.

B: Mand af anden etnisk herkomst end dansk. 17-20 år, bar hætte og mørkt tøj. Også han talte dansk med accent.

Maskinpistolen var muligvis en attrap eller en hardball-pistol, har vidnerne oplyst til Nordsjællands Politi.

Spisehuset i Nygårdsterrasserne har flere gange tidligere været udsat for røverier.

Publiceret 05 July 2009 11:35

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl