WEB-TV:

Genplant Planeten - også selv om man får jord under neglene

Nyt initiativ sætter fokus på klimaet og flytter klasseundervisningen ud i skoven

Af
Tekst og foto: Kasper Jerichow

"Hvor er der en håndvask"? spørger en pige fra 3.klasse på Egebjergskolen i Ballerup, mens hun forgæves kigger sig rundt mellem stammerne. Man får jord under neglene af at plante træer, og meget kan Store Hareskov byde på, men her er altså ingen håndvaske.
Beskidte fingre er en del af det nye klimaprojekt "Genplant Planeten", hvor 37 klasser og næsten 1.000 elever i Furesø Kommune deltager. Op til Klimakonferencen skal projektet vise børn i hele landet, at de selv kan gøre noget for at komme klimaforandringerne i møde.
"Det kan bevidstgøre børn om det vigtige i at plante træer for at skabe ilt og opsuge CO2, og så får de jord på fingrene samtidig", fortæller skovløber i Store Hareskov Morten Nielsen.
Eva Dahl, der er klasselærer, synes også rigtig godt om projektet.
"Vi skal have en hel uge, hvor vi skal snakke om Klima, og der er det her en rigtig god optakt", fortæller hun.
På en time når 3.klassen fra Egebjergskole at plante over 300 træer. På landsplan deltager 170 skoler, som har lovet at plante hele 43.000 træer i år i forbindelse med projekt Genplant Planeten, der hører under FN's "Billion Tree Campaign". Her er målet 7 milliarder træplantninger på verdensplan inden udgangen af 2009.
Tilbage i Store Hareskov er 3.klasse netop blevet færdige med dagens klasseundervisning i det fri.
"Jeg håber ikke, at det er sidste gang, I får jord under neglene," slutter skovløber Morten Nielsen.
Projekt Genplant Planeten koordineres af Skoven i Skolen og løber af staben i uge 37-41 i Store Hareskov og i uge 40 og 45-47 i Vestskoven.

Publiceret 24 September 2009 14:07