Hvad er det dog du finder på?, synes Birgit Viekær (tv.) at spørge Karin Beyer, formand for DH-Furesø.

Hvad er det dog du finder på?, synes Birgit Viekær (tv.) at spørge Karin Beyer, formand for DH-Furesø.

Birgit er vild med mennesker

Valget af årets Furesøborger var tydeligvis populært blandt brugerne på Gedevasevang

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Årets Furesøborger 2011 er et menneske, der giver plads til alle, og så er hun vild med mennesker.
Sådan lød det blandt andet om Birgit Viekær, centerleder på Gedevasevang, da hun tirsdag formiddag blev overrasket af Karin Beyer og Marianne Rosenvold fra DH-Furesø.
"Her er gangstativ eller kørestol ingen barriere for deltagelse i fællesskabet. På Gedevasevang finder man ud af det", sagde Karin Beyer, og hun fortsatte: "Har man en idé til en aktivitet eller lyst til en køretur med bussen, "Lange Maren", mødes man af et stort smil og et positivt svar. Sang, dans, fest og traditioner hører til hverdagen for Gedevasevang og for Birgit."

Vild med mennesker

Videre blev centerlederen beskrevet som "mere end kvalificeret til sit job":
"Birgits væsen som imødekommende, positiv og "vild" med mennesker står klart. Mennesker, hvoraf mange har forskellige funktionsnedsættelser i bevægeapparat, syn eller hørelse, er alle fuldt respekteret. Disse funktionsnedsættelser har ingen afgørende betydning for Birgit - i hendes øjne er alle mennesker med forskellige ressourcer og muligheder."
Valget var tydeligvis populært på Musik og Sang-holdet. Der blev nikket ivrigt ved bordene under talen, og da brugerne også stemte i med en hyldestsang til centerlederen, måtte hun have et lommetørklæde frem.

null

Publiceret 25 January 2011 13:44