Politiet gennemgik frisørsalonen efter branden.

Politiet gennemgik frisørsalonen efter branden.

43-årig blev dømt for brand mod frisør

Var med til at skaffe benzinen, der skulle sætte salon i flammer og slette spor efter røveri

En 43-årig mand erkendte forleden i Retten i Lyngby, at han var med til at sætte ild til en frisørsalon på Stationsvej i Farum i august. Her gik værdier for op mod 60.000 kroner op i flammer, og beboerne over salonen måtte evakueres under den kraftige brand.
I Retten forklarede den 43-årige ifølge retsbogen, at formålet med branden var at slette sporene fra et røveri få dage forinden. Dagen inden branden havde den tiltalte mødt en bekendt i Værløse, der havde spurgt, om han ville hjælpe med at skaffe noget benzin, fortalte han.
De to aftalte at mødes på en tankstation den efterfølgende morgen, hvor den 43-årige fyldte nogle dunke med benzin og efterfølgende cyklede til frisørsalonen i Farum.
Her gik det ifølge hans forklaring op for ham, at der skulle sættes ild til salonen, og han sagde derfor til sin bekendte, at han ikke ville have noget med det at gøre og cyklede derfra igen.
Kort efter hørte han en rude blive knust til salonen, forklarede han.

Fare for beboeres liv

Dommeren lagde i sin afgørelse vægt på, at den 43-årige var bekendt med, at der skulle slettes spor, og at han havde været med til at overlevere benzinen, som blev brugt ved ildspåsættelsen.
Der havde også været fare for beboernes liv i bygningen.
Gerningen udløste desuden en betinget dom fra tidligere, så dommen i byretten i alt kom til at lyde på et år og tre måneders fængsel.

Publiceret 24 November 2011 14:33