Flotte så de ud. De første jordbær fra Rokkedyssegård, der onsdag blev leveret til restaurant Grøften i Tivoli.

Flotte så de ud. De første jordbær fra Rokkedyssegård, der onsdag blev leveret til restaurant Grøften i Tivoli.

Rokkedyssegård-bær i Grøften

Traditionen tro leverede Rokkedyssegård sæsonens første jordbær til restaurant Grøften i Tivoli

Af
Helene Stolle

Smilene var fremme, da Lisbeth Toft Christensen fra Rokkedyssegård i Kirke Værløse kunne levere sæsonens første jordbær til restaurant Grøften i Tivoli. Det skete i onsdags 16. maj.
"Det er rigtig godt, for vi trænger til danske jordbør og sommer", lød det fra køkkenchef Søren Lützen, da han tog imod de røde bær.
Trods det ustadige og kølige forårsvejr lover Lisbeth Toft Christensen fra Rokkedyssegård, at jordbærsæsonen nok skal blive god i år.
"Jordbærrene modner langsomt i år, men lidt mere sol og varme skal nok give en god sæson", siger hun.
Prisen for de første jordbær var 10 kr. pr. gram, altså 1000 kr. pr. kilo.

Solen skinnede, da Lisebeth Toft Christensen fra Rokkedyssegård i Kirke Værløse afleverede de første jordbær til restaurant Grøften i Tivoli. Her er det køkkenchef, Søre Lützen, der tager imod.

Solen skinnede, da Lisebeth Toft Christensen fra Rokkedyssegård i Kirke Værløse afleverede de første jordbær til restaurant Grøften i Tivoli. Her er det køkkenchef, Søre Lützen, der tager imod.

Publiceret 18 May 2012 08:03

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt