Odense har for øjeblikket Danmarksrekorden i at arrangere den længste picnic - 300 meter var dækket op. Men den rekord skal udfordres på søndag.

Odense har for øjeblikket Danmarksrekorden i at arrangere den længste picnic - 300 meter var dækket op. Men den rekord skal udfordres på søndag.

Danmarks længste picnic

Søndag forsøger Furesø Picnicfestival at lave Danmarks længste picnictæppe. Scenen er sat på en landingsbane på Flyvestationen i Værløse

Af
Af Anne Lønstrup

Odense har for øjeblikket Danmarksrekorden i at arrangere den længste picnic - 300 meter var dækket op.

Men den rekord skal udfordres på søndag. Flyvestationen i Værløse har hele tre kilometer landingsbane med dejligt grønt græs på siderne, og her inviteres gæsterne på den årlige picnicfestival til at være med til at slå rekorden. Det handler bare om at møde op, brede sit tæppe ud i forlængelse af alle de andre picnicgæster og sætte sig ned og nyde sin medbragte mad.
Rekordforsøget finder sted kl. 11.45 ved den såkaldte 'vejfest' på flyvestationen.

For Furesø Kommunes borgmester, Ole Bondo Christensen, er en stor fælles picnic, der ovenikøbet har potentialet til at sætte kommunen på Danmarkskortet, en passende markering af Furesø Kommunes 10 års jubilæum.

“Hvis der er noget, som de sidste 10 år har vist os, så er det, at sammen er vi stærke. Vi har skabt en kommune, som folk er glade for at bo i, og også meget gerne opfordrer andre at flytte til. At vi er sammen om at danne Danmarks længste picnic vil være en god illustration på de stærke fællesskaber, som vi kan byde på her i kommunen,” siger han på kommunens hjemmeside.

Kys paven

I 1989 tabte Pave Johannes Paul II sin hat, da han bøjede sig for at kysse jorden ved sin ankomst til Værløse Flyvestation. Søndag 11. juni kl. 12-15.00 mindes begivenheden med en event ved navn 'Kys Paven'. Her bliver bl.a. taler og akustisk musik, og det er oplagt at tage picinictæppe og madkurv med.

Mød op på flyvestationen nedenfor Lånshøj, foran Dronningens repræsentationslokaler og følg de gule caminio pile.

Heruover byder flyvestationen bl.a. andet på alt lige fra cykeltur og cykellegebane, vejfest med picnicjazz, historiske fly, pilotskole, spionløb og planteworkshop.

Picnicboks kan bestilles på forhånd, så den står klar på Flyvestationen og de udvalgte Street Food madcykler og Skovlyst har picniclækkerier klar.

null

Publiceret 07 June 2017 14:45