Næste chance for at fortælle sin historie til iPad'en er, når Picnicfestivalen rammer Flyvestationen 11. juni. Billedet er fra en tidligere udgave af Picnicfestivalen.

Næste chance for at fortælle sin historie til iPad'en er, når Picnicfestivalen rammer Flyvestationen 11. juni. Billedet er fra en tidligere udgave af Picnicfestivalen.

Furesøs 10 års jubilæum fejres hele året

Ved en række større arrangementer sættes der fokus på den specielle Furesø identitet

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Furesø markerer i år sit 10 års jubilæum, og der er mange muligheder for borgere og andre besøgende for at deltage i markeringen.

Ved en række større arrangementer over året sættes der fokus på den specielle Furesø identitet, og borgere og besøgende får mulighed for at lave direkte optagelser af historier fra deres hverdag eller besøg i kommunen, fremhæver Furesø Kommune.

Udstyret med en iPad vil folk blive spurgt, hvordan de oplever en dag i Furesø Kommune. På jubilæumssitet www.furesoe.dk/10aar vil fortællingerne blive præsenteret, og borgerne har også mulighed for at indsende deres egen fortælling, der også blot kan bestå af billeder og tekst.

Læs også: Så er det tid til årets picnicfestival: Madoplevelser under åben himmel i Furesø

Næste chance for at fortælle sin historie til iPad'en er, når Picnicfestivalen rammer Flyvestationen 11. juni. Rækken af arrangementer sluttes af med indvielsen af rådhuset 7. oktober.

De fleste af arrangementerne er arrangeret af aktive borgere, der gerne vil give noget ekstra til deres lokalsamfund. Det store engagement kan også ses i den nye undersøgelse der har vist, at Furesø er den kommune i landet, hvor flest borgere vil anbefale andre at flytte til.

Her er en liste over alle arrangementerne, hvor man kan fortælle sin jubilæumshistorie:

11. juni: Picnic Festival på Flyvestationen
2. september: Furesø Festival, Furesø Marina
1. september: Sundhedsdag, Farum Bytorv
10. september: Store Cykeldag, Flyvestationen
16. september: Farverige Furesø, Farum Kulturhus
7. oktober: Forenings- og kulturfestival, Furesø Rådhus
7. oktober: Indvielsen af Furesø Rådhus

Publiceret 07 June 2017 09:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt