På hjemmesiden www.picnicfestival.dk ligger i alt 40 arrangementer, der hovedsagelig samler sig om fire destinationer: Søndersø, Hareskovby, Farum & Furesøbad og Flyvestationen. Fællesnævneren er naturoplevelser til folk i alle aldre – samt ikke mindst dejlig mad og drikke med lokalkolorit.

På hjemmesiden www.picnicfestival.dk ligger i alt 40 arrangementer, der hovedsagelig samler sig om fire destinationer: Søndersø, Hareskovby, Farum & Furesøbad og Flyvestationen. Fællesnævneren er naturoplevelser til folk i alle aldre – samt ikke mindst dejlig mad og drikke med lokalkolorit.

Tag en bid af Furesø

Furesø Picnicfestival 2017 byder på et appetitligt væld af lokale mad- og naturoplevelser

Af
Af Anne Lønstrup

Sommeren kalder på besøg i det grønne, og i weekenden 10. og 11. juni behøver man ikke selv at pakke picnickurven og lægge en rute, for alt det praktiske har Furesø Picnicfestival arrangeret.

På hjemmesiden www.picnicfestival.dk ligger i alt 40 arrangementer, der hovedsagelig samler sig om fire destinationer: Søndersø, Hareskovby, Farum & Furesøbad og Flyvestationen. Fællesnævneren er naturoplevelser til folk i alle aldre – samt ikke mindst dejlig mad og drikke med lokalkolorit.

Hvordan lyder det f.eks. at tage på en urteskovtur med en kok som guide, at styrke kroppen med morgenyoga eller at nyde en jordbærpicnic med nyplukkede jordbær, friskbagte hindbærmuffins og kaffe på thermokanden? Eller hvad med at få en særomvisning i brygkælderen med en af Skovlyst bryggere som deler ud af sin viden om de forskellige øltyper, hvorefter man kan nuppe en picnicbryg med på turen?

Tilbud er der nok af, og langt de fleste er gratis. Dog betaler man for de fleste af de events, hvor mad og drikke er involveret. Til gengæld slipper man for bøvlet med selv at stå og smøre.

Lige til at pakke i en picnickurv

Ifølge Eva Vedel, der selv bor i Furesø og som for tre år siden tog initiativ til den første Furesø Picnicfestival, har alle oplevelserne i festivalen et strøg af Furesøkolorit. Det er simpelthen et krav fra arrangørernes side. Og som hun siger:

“Furesø Kommune har så meget at byde på både smags- og naturmæssigt, at det er lige til at pakke ned i en picnickurv.”

Som sagt, så gjort. Eva Vedel har i løbet af tre år bygget festivalen større og større. I 2015 deltog 1.000 gæster i 17 events, i 2016 deltog 6.000 personer i 35 aktiviteter og i år er tallet altså oppe på 40 events, som selvfølgelig gerne skulle kunne trække endnu flere mennesker til. Uanset vejr gennemføres aktiviteterne bedst muligt.

Flere af turene har et begrænset antal pladser, hvorfor man opfordres til at booke plads på forhånd. Det gælder også det gode tilbud om at låne en gratis cykel.

Kort over picnic-steder

Ifølge Eva Vedel er de forskellige events på picnicfestivalen koblet sammen, sådan at man kan nå indtil flere gode oplevelser på hvert sted.

“Når folk er kommet et sted, er det meget bekvemt, at der er flere ting, man kan gøre. Et godt eksempel er MENY's picnicrute omkring Søndersø. Efter en vandretur på fem kilometer, hvor man bliver forkælet med små picnic appetizers på fem stationer omkring søen, kan man tage en afstikker til Skovhuset. Her spiller musikskolens talentlinje og Billedskolen laver en kreativ workshop i det grønne. For dem, der gennemfører turen rundt om Søndersø er der gratis kaffe i Skovhuset,” fortæller hun.

Tager man Bådfarten på Furesøen med havfruer og sømandsviser, kan man bestille en picnicboks til levering på badebroen, som så kan tages med på den videre tur i skoven. På samme måde, er der masser af ting at opleve på flyvestationen, hvor f.eks. Nationalmuseet holder ekstraordinære aktiviteter og hvor børnene kan deltage i klog picnic med naturrygsæk eller hula hoppe med Miss Mia. Er man i vildrede om, hvor de bedste picnic-steder egentlig ligger, har Furesø Picnicfestival lavet et kort, der anviser særligt velegnede steder.

Furesø Picnicfestival er en non profit event, der bakkes op af Furesø Kommunes mange foreninger og af andre frivillige. Festivalen arrangeres af Expo Viva i samarbejde med Furesø Kommune, MENY Værløse, fødevareproducenter, restauranter, kultur- og erhvervsliv.

Publiceret 07 June 2017 13:11