"Vi prøver at give vores kunder en oplevelse, når de kommer her", siger Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen. Foto: Helene Holm Stolle

Rokkedyssegård:

Passion, glæde og masser af arbejde

Ægteparret Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen deler en passion for lækre, solmodne bær og forretningsudvikling

Af
Helene Stolle

Arbejdsliv og passion går hånd i hånd for ægteparret Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen fra Rokkedyssegård i Kirke Værløse. Her dyrkes der bær og grøntsager i lange baner, og så tænkes der også nye tanker og udvikles nye forretningsområder. Hele tiden.
“Sådan er det. Ens forretning lever ikke, hvis ikke man udvikler den”, siger Lisbeth, mens hun og gemalen Torben Bo viser rundt i marmeladeriet. Det er netop en af de nyere ting, der kom til Rokkedyssegård for få år siden. Marmeladeriet, hvor anden sorteringsbærrene bliver simret til de lækreste marmelader og sirupper.
Fik du læst: FCN: "Vi ligger nummer ét"
“Vi kalder det marmeladeriet, fordi det jo ikke er en fabrik men i virkeligheden bare et køkken”, fortæller Torben Bo, mens han viser køkkenets to vigtigste maskiner, simregryden og ismaskinen. Rokkedyssegård laver nemlig også is - med op til hele 80 procent bær i, og det er blevet en kæmpe succes. Ikke bare i gårdcaféen på Rokkedyssegård men også i den bærcafé, som parret har åbnet i Dronningemølle denne sommer.

Fokus på kvalitet

Mængden af bær i Rokkedyssegårdisen er ingen tilfældighed men derimod valgt med stor omhu.
“Vi går efter den bedste kvalitet, for vi vil gerne adskille os fra så meget fra alt det andet, som forbrugerne tilbydes rundt omkring”, fortæller Lisbeth og forklarer, at det også gælder i selve bærproduktionen. Her er udvalget af forskellige jodbærsorter stort, og så bliver der ikke brugt kemiske sprøjtemidler.
“Det er vi holdt helt op med, for vi prøver at holde det hele så biodynamisk som overhovedet muligt”, fortæller Lisbeth og forklarer, at det blandt andet også er derfor, at flere af jordbærsorterne er løftet op fra jorden.
Fik du læst: 76-årig kvinde bestjålet på Bytorvet
“Det giver dem luft og dermed også bedre mulighed for at undgå insekter”.
Markerne rundt om Rokkedyssegård er inddelt i lange presenningoverdækkede tunneler, hvor bærrene vokser, bliver passet og plejet - og plukket. Både af de mange sæsonarbejdere men også af de mange private mennesker, der kommer til gården for selv at plukke sommerens søde jordbær og hindbær.
“Vi åbnede for hindbærselvplukken sidste søndag, og her er så mange dejlige bær, der bare venter på at blive spist”, fortæller Lisbeth, der selv napper et par af de søde bær, mens hun kigger buskene igennem.

Der er masser af røde og søde jordbær på Rokkedyssegård, der venter på at blive plukket og spist. Foto: Helene Holm Stolle

Der er masser af røde og søde jordbær på Rokkedyssegård, der venter på at blive plukket og spist. Foto: Helene Holm Stolle

Klar arbejdsfordeling

Arbejdsfordelingen mellem ægteparret er helt klar. Lisbeth tager sig af bærplantagen og de to Rokkedyssegård-caféer, mens Torben Bo står for marmeladeriet.
“Jeg elsker at være herude, hvor det hele sker. Det er her jeg har den bedste kontakt med vores ansatte, og det er også her, jeg møder vores kunder. Det er vidunderligt at få en snak med de mange besøgende, der er her - og jeg elsker at se, hvor glade børnehavebørnene er, når de kommer. Vi prøver at give en oplevelse, og det får de fleste”, fortæller hun og afslører også, at hun ikke kun har interesse for de røde bær og driften af gården. Lisbeth har nemlig også stået for nyindretningen af gårdcaféen, der på hyggeligste vis er blevet pyntet med sort-hvide striber og røde puder.
Fik du læst: Unge kunstnere indtog Skovhuset
“Det er drøn sjovt at lave noget helt andet indimellem - også selvom det selvfølgelig hænger sammen det hele. For det er jo i gårdcaféen vi sælger både grøntsager, bær og så vores is, der er blevet drømpopulære. Særligt i år, hvor vi også har fået isvafler dyppet i chokolade hjem”, fortæller hun.
Selvom det lige nu er tid for både selvpluk af jordbær og hindbær, kan man allerede nu godt begynde at glæde sig til næste sensommmer. Her vil det nemlig være muligt også at plukke æbler fra Rokkedyssegård.
“Vi har lavet en lille æbleplantage med 1.200 træer, og det skal nok blive rigtig godt”, lyder det fra Lisbeth.

Lisbeth har sin daglige gang i de mange overdækkede bær-tunneler. Her kontrollerer hun, at de mange hindbær er i fim form til dagens selvplukkere. Foto: Helene HolmStolle

Lisbeth har sin daglige gang i de mange overdækkede bær-tunneler. Her kontrollerer hun, at de mange hindbær er i fim form til dagens selvplukkere. Foto: Helene HolmStolle

Torben Bo Christensen er manden med hatten - den sidder altid på hovedet af ham.Foto:Helene HolmStolle

Torben Bo Christensen er manden med hatten - den sidder altid på hovedet af ham.Foto:Helene HolmStolle

null

Publiceret 31 July 2017 05:33