Enhedslistens spidskandidat Øjvind Vilsholm og Alternativets spidskandidat Allon Hein Sørensen vil begge have ekstra fokus på det sociale og det miljømæssige i kommunen, derfor er de to partier gået i valgforbund. Foto: pr-foto

Enhedslistens spidskandidat Øjvind Vilsholm og Alternativets spidskandidat Allon Hein Sørensen vil begge have ekstra fokus på det sociale og det miljømæssige i kommunen, derfor er de to partier gået i valgforbund. Foto: pr-foto

Enhedslisten og Alternativet i parløb

De to rød-grønne partier har valgt at gå i valgforbund sammen op til kommunalvalget

Enhedslisten og Alternativet har besluttet sig for at gå i teknisk valgforbund for på den måde at hjælpe hinanden til den størst mulige repræsentation i byrådet efter valget.
“Der er brug for et stærkt alternativ den nedskæringspolitik, som Socialdemokratiet har ført sammen med Konservative og Venstre i byrådet. Vi skal udvikle og forbedre de kommunale tilbud ikke forringe dem”. Sådan siger Enhedslistens spidskandidat Øjvind Vilsholm og fortæller, at partiet nu har indgået et tæt samarbejde med Alternativet.
Fik du læst: Byrådskandidater: "Den kommunale hjemmepleje halter"
“Vi har gennem det sidste år haft et godt samarbejde med Alternativet, hvor vi ikke bare har været enige om tiltag inden for miljøområdet. Vi har også kæmpet sammen mod mulige nedskæringer inden for daginstitutionsområdet”, tilføjer Øjvind Vilsholm og fortsætter:
“Det er min vurdering, at Alternativets politik i Furesø Kommune på en del områder ligger tæt op af den politik, Enhedslisten hidtil har ført i byrådet, og derfor ser jeg Alternativet som en god alliancepartner i et valgforbund, Vi er ikke enige om det hele, men Alternativet ser friskt på tingene, og de er gået til opgaven med masser af energi”.
Alternativets spidskandidat Allon Hein Sørensen er også godt tilfreds med det hidtidige samarbejde med Enhedslisten.
Fik du læst: Festivalarrangører: "Det er en drengedrøm, der er blevet til virkelighed"
“Vi har fået stor hjælp af Øjvind Vilsholm, der har bidraget med god indsigt i det politiske arbejde i Furesø Kommune. Det har været noget af en hård hestekur de sidste år, og de penge man har sparet, har i stedet kostet dyrt på især den sociale bundlinje. Vi vil i Alternativet arbejde for, at der i Furesø altid sættes fokus på alle tre bundlinjer, den miljømæssige, den sociale og den økonomiske”, fortæller Allon Hein Sørensen, og understreger, at Alternativet mener, at der kan skabes balance ved at udskifte en kontrol- og dokumentationskultur med tillid til personalets faglighed og borgernes ønsker.
“Dermed kan vi sætte fokus på miljø og velfærd, og give blandt andet daginstitutionerne et meget tiltrængt løft”, lyder det fra Allon Hein Sørensen.
Det nye grønne parti understreger dermed, at de vil påtage sig rollen som vagthund på velfærds- og miljøområdet.
“Det har vi de bedste muligheder for med den stærkeste repræsentation i byrådet, og det får vi netop ved at gå i valgforbund med Enhedslisten”, slår Allon Hein Sørensen fast.
hhs

null

Publiceret 06 August 2017 00:00