DEBAT:

"Lukningen af Farumgård er et tab for farum-borgere"

John Høybye, Dr. Mundtsvej 7, Farum

Farum har en skøn natur. Denne sommer er den blevet en smule mindre skøn – efter at ejerne af Farumgård har lukket af for offentlig adgang gennem parken. Vi er mange, der gennem årene har nydt at spadsere gennem den smukke naturpark. Det er trist og meget underligt at der skal lukkes af for folket.
Det minder lidt om ejerne af strandvejsvillaer, der med stensætninger og aggressive Adgang Forbudt-skilte gør hvad de kan for at besværliggøre den lovlige og frie adgang langs stranden.
Ejerne af Farumgård forklarer lukningen med, at de er generet af folk, der ikke respekterer at ejendommen er privat og at folk kigger ind gennem deres vinduer. De forklarer endvidere at havemanden er blevet forulempet af bøller. Klart nok: folk skal opføre sig ordentligt og havemænd skal ikke overfaldes.
Men hvis der sker et overfald på fex Faum Hovedgade, lukker man jo ikke gaden af. Man melder det til politiet, og myndighederne overvejer forskellige løsninger, f.eks. videoovervågning
Og netop video-overvågning må da være en oplagt løsning på Farumgårds problemer med vindueskiggere, som nok skal holde sig væk, hvis de risikerer at få deres billede i lokalavisen. Et diskret placeret videokamera skæmmer langt mindre end de mange ”privat”- og ”kondiløb forbudt”-skilte, der nu står langs stien, der løber igennem parken.
Ejerne ved (og har vidst det da de købte stedet), at der er en klausul på offentlig adgang/gennemgang i parken, og at en lukning er ikke noget de kan beslutte på helt på egen hånd.
Ejerne opfordrer selv – i en venligt formuleret skrivelse, der er slået op på indgangsportene – til at myndighederne finder frem til en fornuftig ordning. Og det håber vi alle på.
Sagen er både reel og principiel. Det reelle er, at turmulighederne er reduceret, og det principielle består i en afvejning af i hvor høj grad private, snævre interesser skal overskygge almenets vel.

Publiceret 23 September 2017 10:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt