Vinderen af Årets Integrationspris:

“Vi skal invitere andre ind i fællesskabet”

Centerleder på Svanepunktets rehabiliteringscenter var stolt over, at hun sidste weekend vandt Årets Integrationspris.

Af
Af Kristina Pihl

Ved sidste weekends Farverige Furesø uddelte Integrationsrådet traditionen tro årets Årets Integrationspris. I år blev vinderene Tina Jeanette Strand Petersen, der blev hædret for sin store indsats for kvinder med flygtningebaggrund. Tina Jeanette Strand Petersen er centerleder på Svanepunktets rehabiliteringscenter, og i 2017 har hun gjort det muligt for borgere med flygtningebaggrund at tage en integrationsgrunduddannelse, IGU, på Svanepunktet.
Ud af de seks flygtninge som Furesø Kommune har på IGU forløb har Svanepunktet haft tre af dem i praktik.
Fik du læst: Borgermøde: På torsdag sættes der fokus på Sydlejrens fremtid
Tina Jeanette Strand Petersen var overrasket over, at hun vandt prisen i år.
“Jeg er både meget glad og stolt, men jeg er også overrasket, fordi jeg havde ikke tænkt, det jeg gjorde som noget specielt andet end at passe mit arbejde i Furesø Kommune. Jeg er også stolt, fordi det siger noget om den arbejdsplads jeg har været på i to år. Det er en rummelig arbejdsplads, som er i stand til at hjælpe andre ind på arbejdsmarked”, fortæller Tina Jeanette Strand Petersen.

Klare mål

En integrationsgrunduddannelsen er en to-årig uddannelse der skal kvalificere flygtninge til det danske arbejdsmarked. Uddannelsen kombinerer praktikophold på en virksomhed med skoleophold, hvor fokus blandt andet er på at sikre flygtninge bedre sproglige færdigheder.
Der var byrådsmedlem og formand for Integrationsrådet, Neslihan Diksen, der overrakte prisen til Tina Jeanette Strand Petersen. I hendes tale roste hun hende for hendes tilgang til flygtningekvinderne.
Fik du læst: Kommunen: Plan for Akacietorvet er snart klar
“Gennem forståelse for og anerkendelse af kvindernes baggrund og udfordringerne med at lære det danske arbejdsmarked at kende og med de sproglige og kulturelle forskelligheder, der har været undervejs i samarbejdet, er der fundet gode løsninger, som har givet kvinderne lyst og overskud til at fortsætte,” lød det fra Neslihan Diksen.
Ifølge Tina Jeanette Strand Petersen er det vigtigt, at de flygtninge der kommer i praktik på Svanepunktet får et forløb, der passer til deres egne mål og drømme. Derfor har de så snart de startede på Svanepunktet fået tilknyttet en mentor, som skal introducere dem for arbejdspladsen og løbende følge op på, hvor langt de er nået med deres mål.
“For mig at der vigtigt, at der er et mål, med det vi har gang i. Jeg er meget tydlig til at sætte rammen med udgangspunkt i, hvad de selv tænker, og hvad du gerne vil have ud af det. På den måde sikre vi også, at vi kan opfylde de mål,” fortæller Tina Jeanette Strand Petersen.

En styrket arbejdsplads

Tina Jeanette Strand Petersen er glad for, at hun gennem hendes arbejde som centerleder på Svanepunktet kan gøre en forskel for flygtninge. Hun har siden IGU forløbet startet mærket, hvordan flygtningekvinderne er vokset gennem forløbet og har lært at stille krav til omverden.
Men det er ikke kun flygtninge, der får noget ud af et IGU-forløb på Svanepunktet. Tina Jeanette Strand Petersen fortæller, at plejehjemmet og rehabiliteringscenteret på Svanepunktet i fremtiden vil få flere beboere med anden etnisk herkomst end dansk, og derfor er det vigtigt med ansatte, der kan bryde sprogbarrieren.
“Inden for en kort overrække vil vi blive udfordret på den sproglige barriere, dem vil vi ikke være i stand til at kommunikere med, hvis vi ikke har inviteret andre ind i fællesskabet,” fortæller hun.

Publiceret 27 September 2017 11:00