“Jeg elsker Hareskovby. Her er et særligt sammenhold, man ikke finder i større byer”, siger Helle Vincentz.Foto: Helene Holm Stolle

“Jeg elsker Hareskovby. Her er et særligt sammenhold, man ikke finder i større byer”, siger Helle Vincentz.Foto: Helene Holm Stolle

Helle Vincentz fra Hareskovby er nomineret til litteraturpris

På en stille villavej i Hareskovby bor spændingsforfatteren Helle Vincentz, der lige nu er nomineret til den eftertragtede litteraturpris MARTHA-prisen

Af
Helene Stolle

Græsset har fået lov til at vokse vildt på plænen, der omkranser stien op til 70'erhuset i Hareskovby, som er rammen om familielivet for forfatteren Helle Vincentz - en familie der udover Helle også består af hendes mand og to små drenge. Ligesom græsset, der gror på sin egen kreative måde, byder parcelhuset indenfor med farverige tapeter og gamle gymnastikredskaber i stuen blandet med moderne møbler. Det er her Helle Vincentz lader op og lige nu venter spændt, mens danskerne stemmer om, hver der skal vinde den eftertragtede litteraturpris; MARTHA-prisen, der tidligere hed Danskernes Yndlingsforfatter. Hun er nemlig nomineret, og helt forståeligt er hun temmelig stolt over det.
“Jeg er meget, meget glad over at være nomineret. Fordi det jo er helt almindelige mennesker - læserne - der står bag. Det betyder meget for mig”, fortæller Helle Vincent med et smil, der bliver endnu større, da hun fortæller, hvor stort det er pludselig at være nomineret til en pris, som hendes idol, Hanne Vibeke Holst, tidligere har vundet.
Fik du læst: Borgermøde: På torsdag sættes der lup over Sydlejrens fremtid
Det lå egentlig ikke i kortene, at Helle Vincentz skulle skrive spændingsromaner. Hun er uddannet journalist og cand. public med speciale i international politik, ligesom hun har en Master of Human Rights fra Columbia University i New York.
“Jeg har aldrig troet, at jeg skulle skrive skønlitteratur. Aldrig”, griner hun.
Sin forfattermæssige debut fik Helle Vincentz tilbage i 2011 med romanen 'Den afrikanske jomfru', som er den første i en trilogi om karrierekvinden Caroline Kayser. Og selvom det er fiktion, er inspirationen fra den virkelige verden. Helle Vincentz trækker nemlig på sin erhvervserfaring, hvorfor de temaer, der fylder meget i hendes bøger, er politik, socialt ansvar og korruption.
“Jeg researcher ufattelig meget. Jeg læser bøger, artikler, interviewer mennesker og rejser ud. Så jeg nørder nærmest i hele optakten. Men det er så spændende”, fortæller hun og understreger, at hun finder meget inspiration i alt det, der undrer hende men også indignerer hende.
Fik du læst: Vinderen af årets Integrationspris: "Vi skal invitere andre ind i fællesskabet"
“Faktisk lader jeg mig inspirere af min research, og modsat mange andre forfattere, udvikler jeg en stor del af mit plot undervejs”, fortæller Helle Vincentz og lægger ikke skjul på, at selvom hun elsker forfatterlivet og familielivet i Hareskovby, så er tiden, hvor en nye bog er lige ved at være færdig, hård.
“Dér er jeg ikke hende, der lægger mærke til så meget herhjemme. Til gengæld kan jeg hele mit manuskript udenad side for side. I den periode er jeg sikkert ikke særlig sjov at bo sammen med”, griner hun.

Elsker Hareskovby

Hjemmet og omgivelserne i Hareskovby er Helle Vincentz' fristed. Hun elsker at have byttet storbylivet ud med forstadslivet og muligheden for at bo så tæt på skoven.
Fik du læst: Nik & Jay vender hjem: Giver koncert i Galaksen 
“Jeg har lært at bruge skoven til at koble af i. Det er der, jeg både går en tur for at samle tankerne, men det er også der, jeg presser mig selv med træningen. Men jeg finder også meget inspiration - ikke bare i selve skoven men også her i Hareskovby, hvor flere lokale faktisk har hjulpet mig med research til min næste bog”, fortæller Helle Vincentz og lægger ikke skjul på, at hun stadig savner en god café lige om hjørnet.
“Men så har Hareskovby bare så meget andet at byde på, og jeg er særlig vild med det lille samfund, hvor vi bare har én skole, én fodboldklub og én tennisbane. Det giver et særligt sammenhold, hvor man bakker hinanden op og passer på hinanden”, siger hun.

Du kan sse alle de nominerede til MARTHA-prisen og stemme på din yndlingsforfatter her: https://www.bog-ide.dk/boeger/martha-prisen

Publiceret 28 September 2017 00:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt