DEBAT:

"Er Furesø Kommune erhvervsvenlig?"

Af
Bodil Pedersen

statsaut. fodterapeut

Ellegårdspark 5

Farum

Så lykkedes det for Vestforbrænding I/S at få de små erhvervsdrivende til at betale administrationsgebyr/affaldsgebyr. Jeg har aldrig betalt nogle af gebyrerne, men skal hvert år søge om fritagelse ved fremsendelse af regnskaber, årsopgørelser m.m. i en lang, tung og bureaukratisk proces.
Jeg har nu modtaget en bon på godt kr. 1.100 kr. fra Vestforbrænding for 2017.
Der kan ikke klages over afgørelsen, og betalingen skal foretages inden 14 dage, ellers overgives den til inddrivelse via Skat.
Årsagen er at faktura plus rykker er lagt i en for mig ukendt e-boks på virk.dk. Min 'normale' e-boks privat/erhverv indeholder ikke nævnte skrivelser. Vestforbrænding har for 2017 ændret kommunikationsvejene, men glemt at fortælle det til 'kunderne'.
Jeg har flere gange talt med Vestforbrændings 'kundeservice', som godt kender problematikken efter mange henvendelser om emnet, men de henviser til Virk og Furesø Kommune, men begge sender mig retur til Vestforbrænding.
Ingen af de tre instanser kan give en sammenhængende forklaring på processen. En navngiven person fra Furesø Kommune ville kontakte mig eller min mand desangående, men det er ikke sket.
I stedet for at blive kastet rundt i systemet vil jeg rette mit spørgsmål til vores borgmester og formand for Vestforbrænding I/S.

Publiceret 16 October 2017 00:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt