Beboer Eva Lythcke (t.h.) flyttede fredag ind i sin moderne plejehjemsbolig på Ryetbo Plejehjem. Til venstre ses forstander Lise Bligaard.

Beboer Eva Lythcke (t.h.) flyttede fredag ind i sin moderne plejehjemsbolig på Ryetbo Plejehjem. Til venstre ses forstander Lise Bligaard.

Topmoderne plejeboliger hos Ryetbo:

Fredag kunne beboerne flytte ind

Første del af renoveringen af Ryetbo Plejehjem stod klar fredag

Af
Af Kristina Pihl

Sensorgulvet der kan afsløre blærebetændelse eller alarmere personalet, hvis en beboer falder, er en del af det topmoderne Ryetbo Plejehjem. Fredag blev første etape af plejehjemmets renovering indvidet, da 33 beboere flyttede ind i deres nye boliger.
Fik du læst: Jubel: Farumkvinder rykker op
Lise Bligaard, der er forstander på Ryetbo, forklarer, at de nye sensorgulve bedst kan sammenlignes med en væg til væg iPad, der er trykfølsom og registrerer beboernes bevægelser. Hvis en beboer falder, vil personalet straks få besked via et vagttelefon.
Marianne Schrøder, der er datter til beboer Eva Lythcke, er glad for, at hendes mor er flyttet ind i de nye plejeboliger. For hende giver det en ekstra tryghed at vide, at personalet straks opdager, hvis hendes mor falder.
“Det giver en ekstra ro med de nye gulve, og det er også noget af det, vi har vægtet meget højt. Vi er før blevet ringet op, når hun er faldet, og der er ikke et sjovt opkald og få, men med de nye gulve, behøver vi som pårørende ikke at frygte den slags opkald,” fortæller Marianne Schrøder.

Stor forskel for de ansatte

Det trygfølsomme sensorgulv giver personelt på Ryetbo Plejehjem nye og forbedre muligheder for at gribe tidligt ind overfor sygdom hos beboerne. Lider en af beboerne af blærebetændelse, vil gulvet registrere en ændring i beboernes vanlige mønstre som for eksempel hyppigere toiletbesøg og personalet kan reagere. Medarbejder Eva Larsen fortæller, at de nye gulve giver de ansatte mere tryghed.
Fik du læst: Julen nærmer sig: Kulturhuset er klar til årets store julemarked
“Det er store arealer, vi som medarbejdere skal dække over, så det giver en tryghed, at vi ved, at gulvet registrerer, hvis beboerne for eksempel falder. Vi kan holde øje med beboerne uden de føler sig overvåget, og det ser jeg som en stor fordel,” forklarer hun.
Indtil videre er 33 beboer flyttet ind, men i august 2018 forventes alle 108 moderne ældreboliger at stå klar. Lise Bligaard ser frem mod, at ombygningen står endelig færdig, men allerede nu glæder hun sig over den store forskel, som teknologien kan gøre for beboerne og de ansatte.
“Det vil give os, der arbejder på plejehjemmet, mulighed for at udvide nærværet og den professionelle pleje i hverdagen. Det kommer beboerne endnu mere til glæde og gavn,” fortæller forstander Lise Bligaard.

Publiceret 06 November 2017 19:00