DEBAT:

"Støjen skal fjernes inden motorvejen udvides"

Af
Flemming Oppfeldt

Søvej 5

Farum

Furesø Byråd har siddet på hænderne i forhold til staten i forbindelse med planerne om udvidelsen af Hillerød-motorvejen, fra Allerød til nord for Hillerød. 
Kommunerne nord på har ført et grundigt lobby-arbejde overfor Folketinget. De får en fin 4-sporet motorvej. Hvad får vi ud af det? Mere støj og mere trængsel.
Det er ovenikøbet vedtaget, at der skal laves en VVM-undersøgelse omfattende Allerød og Hillerød, dvs. en undersøgelse af, hvordan udvidelsen påvirker miljøet i de to kommuner.
Furesø Kommune har snorksovet i denne sag. Hvorfor er vi ikke kommet med i den VVM-undersøgelse?
Rigtigt mange af vore boligområder, f.eks. boligerne langs Skovlinien,  Fiskebæk, Furesølund, Fensmarkskvarteret og Bregnerød får mere og mere trafikstøj i disse år. Selv Hareskov By får mere trafikstøj som følge af Ring 4.
Ved hvert kommunevalg lover kandidaterne at se på problemet. Men det går hurtigt i glemmebogen, når valget er forbi.
Jeg mener, at det må være et ufravigeligt krav fra Furesø Kommune, at Hillerødmotorvejen ikke kan udvides før der er fundet en løsning på støjproblemerne.
Derfor skal staten til lommerne og bygge støjværn som etape 1.
 
 

Publiceret 12 November 2017 08:37

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt