Det er som taget ud af en julekalender at være med til juletræstændingen i Farum. Privatfoto

Det er som taget ud af en julekalender at være med til juletræstændingen i Farum. Privatfoto

Se billederne:

Nu er juletræet på Frodes Plads tændt

Traditionen tro samledes farumborgerne til sang og julehygge, da juletræet på Frodes Plads skulle tændes

Af
Helene Stolle

Julen er traditionernes tid, og det gælder også, når juletræet i Farum skal tændes. Derfor var der også æbleskiver og julehygge på Farum Bytorv til at begynde med, inden børnefamilierne ført an af Furesø Garden sammen gik i optog til Frodes Plads på Farum Hovedgade. 
Her bød Lisette Thamdrup, der er centerchef på Bytorvet velkommen, og helt efter traditionens forskrifter ønskede borgmester Ole Bondo Christensen borgerne og især børnene en rigtig god jul, inden han sammen med de mange, mange forventningsfulde børn fik kaldt julemanden frem - som ankom med ikke mindre end tre brandbiler med fuld udrykning. 
Der var dog én ting, der var ændret i år. Selve tændingen af lysene på træet. Tidligere har julemanden altid brugt brandbilens stigevogn, men i år havde han magi med - sammen med børnene kunne han nemlig tælle ned fra 10, og da de nåede til 0, tændtes lysene til stor jubel. 
Den hyggelige juletræstænding på Frodes Plads er som taget ud af en julekalender, hvor hyggen og en 'alle kender alle'-stemning fylder, og både borgere og handelsliv bakker op om den årelange tradition. Ved fredagens juletræstændig blev det vurderet, at der var flere end 1.500 mennesker. For at hygge om de mange deltagere og forventningsfulde børn var Louis Nielsen fra Bytorvet klar ved pop corn-maskinen, mens Handelsbanken på hovedgaden delte varm kakao ud - og så var der selvfølgelig traditionen tro slikposer til alle børn med nissehue.
 
 

Publiceret 18 November 2017 07:11