Programmet står blandt andet på julesang og quiz, når Farum Lokalhistorisk Forening holder julearrangement. Modelfoto

Programmet står blandt andet på julesang og quiz, når Farum Lokalhistorisk Forening holder julearrangement. Modelfoto

Julekomsammen i lokahistorisk forening

Hos Farum Lokalhistoriske Forening bliver traditionerne holdt i hævd, og derfor har foreningen også i år et julearrangement, som finder sted på Gedevasevang på Hestetangsvej 30A.
Ligesom foregående år er der julemad, julesange, quiz , amerikansk lotteri og fortælling. Årets fortæller er Søren Christiansen og hustru Mariann Bechgaard.
Søren Christiansen er oldebarn af klokker Anders Olsen og Stine huekone.
Fik du læst: DEBAT: "SF havde en bedre mulighed - svar til Bo Finsen"
Den lokalhistoriske quiz plejer at starte mange spændende og underholdende diskussioner.
Bliver man fristet til at deltage i denne hyggelige aften, skal man blot melde sig ind i Farum Lokalhistoriske Forening, for deltagelse i årets julearrangement kræver medlemskab.
Fik du læst: DEBAT: "Lad vores kommunale fyrtårne blive til skyskrabere"
Julearrangementet koster 150 kroner, og det foregår torsdag den 30. november klokken 18.
Tilmelding til Lise Rasmussen 5140 8599 eller mail: rasmussenvvs@mail.dk senest den 25. november.

null

Publiceret 22 November 2017 20:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt