Borgerlig skuffelse:

"Det er vælgernes dom"

Der var stor skuffelse blandt de borgerlige partier over valgresultatet

Af
Af Kristina Pihl

 Skuffelsen var stor blandt partierne Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, da valgresultatet tirsdag aften lå klart. De borgerlige partier fik tilsammen ni mandater, og det var ikke nok til at erobre borgmesterkæden.
Læs også: Sikker sejt til Bondo: Sådan fordeler stemmerne sig 
Skuffelsen var særlig stor hos partiet Venstre, der udover en ikke vundet borgmesterkæde også måtte tage til takke med en mandattilbagegang fra fem til fire mandater i forhold til kommunalvalget 2013. Venstres spidskandidat Gustav Juul mener, at valgresultatet er et udtryk for, at borgerne har været tilfredse med de sidste fire års poltik.
“Jeg har været godt tilfreds med, at vi i den borgerlige blok stod sammen under valgkampen, men det kan meget vel være, at aftenens resultat viser, at borgerne har været godt tilfredse med den politik, der har været ført af Bondo, og så må det bare være sådan. Vælgernes dom afspejles i mandatfordelingen, så det er helt fair,” lyder det fra Gustav Juul.

Fastholder sine mandater

Mens Venstre går et mandat tilbage kan både de Konservative og Dansk Folkeparti fastholde den samme mandattal på henholdvis tre og et mandat i den kommende byrådsperiode.
Selvom de Konservatives borgmesterkandidat, Lars Carstensen, ikke kunne skjule skuffelsen over, at det ikke blev til et borgerligt flertal, glædes han over, at han sammen med de erfarne byrådsmedlemmer Susanne Mortensen og Egil Hulgaard er blevet valgt ind i byrådet.
Læs også: Partierne genoptager fordelingen af udvalgsposter torsdag
“Jeg havde selvfølgelig sat næsen op efter, at vi havde et borgerligt flertal, men jeg synes, at vi under alle omstændigheder har haft et godt valg. Det er svært at sige, hvorfor vi ikke fik et borgerligt flertal, måske skal vi i højere grad fremover fremstå som en samlede blok, men jeg tror også, der er en indbygget konservatisme i folk, som tænker, at nu har vi en borgmester, der gør det godt, så hvorfor skifte ham ud”, fortæller Lars Carstensen.
Valgresultatet tirsdag aften viste også en procentvis tilbagegang til Dansk Folkeparti. Ved kommunalvalget i 2013 fik partiet fem procent af stemmerne, men i år gik de et procentpoint tilbage og endte med fire procent af stemmerne. Carsten Svensson bliver dermed partiets eneste repræsentant i byrådet.
“Jeg beklager, at det ikke blev til et borgerligt flertal. Jeg tror, kommunen har brug for nogle nye kræfter og en anderledes måde at gøre tingene på”, siger han.

De tre konservative kandidater Lars Carstensen, Susanne Mortensen og Egil Hulgaard blev valgt ind i byrådet. Foto: Kristina Pihl

De tre konservative kandidater Lars Carstensen, Susanne Mortensen og Egil Hulgaard blev valgt ind i byrådet. Foto: Kristina Pihl

“Tiden er ikke til det”

Selvom det ikke lykkedes de borgerlige at skaffe flertal var der dog glæde hos Liberal Alliances borgmesterkandidat, Ole Holleufer, over, at det for første gang lykkedes at stemme partiet ind i byrådet. Han er glad for den valgkamp, som partiet har ført.
“Vi i Liberal Alliance har kæmpet med de muligheder, vi nu engang har haft. Borgerne har talt, og det er selvfølgelig noget, vi må tage til efterretning. Jeg havde selvfølgelig gerne set, at det arbejde, der ligger blandt de borgerlige havde udmøntet sig i et borgerligt flertal, men det er tiden åbenbart ikke til”, lød hans kommentar.

Publiceret 22 November 2017 08:35