Med 486 personlige stemmer strøg Matilde Powers i byrådet, og nu har hun takket sine vælgere på en helt særlig måde.

Med 486 personlige stemmer strøg Matilde Powers i byrådet, og nu har hun takket sine vælgere på en helt særlig måde.

Plakat på plakaten:

Sådan kan man også takke sine vælgere

Matilde Powers takker sin vælgere med skilt på plakaten

Det er sjældent, at der kommer nye plakater op efter et valg. Men det er tilfældet i Hareskovby og Værløse. Den socialdemokratiske kandidat, Matilde Powers, der med 486 personlige stemmer strøg direkte i byrådet, har nemlig været ude af klistre en ekstra lille plakat på sine valgplakater - med ordene: “Jubi, jeg blev valgt. Tak for det”.
“Jeg er så glad og overvældet”, fortæller Matilde Powers og forklarer, at det netop er på grund af overvældelsen, at hun har valgt sin alternative måde at takke vælgerne på.
Læs også: Se listen: De fik flest stemmer
“Jeg stiftede først for alvor bekendtskab med den politiske verden for et år siden, da jeg besluttede at stille op til byrådet. Jeg syntes, at jeg havde noget på hjertet og en stor sundhedsfaglig viden, jeg kunne byde ind med. Men jeg var også godt klar over, at det ville være svært at få stemmer nok, når jeg var ny i partiet og et nyt ansigt i byen. Jeg var derfor meget ydmyg omkring mine muligheder. Netop derfor føles det enormt overvældende at få næsten 500 personlige stemmer. Mest overvældende er faktisk visheden om, at mere end 400 personer, jeg ikke kender, har valgt at sætte sit kryds ved mig. Man har kun ‘et kryds, og jeg ved selv, hvor sjældent jeg har valgt at sætte mit ved en ny person langt nede på listen”, fortæller hun.

God støtte

Selvom Matilde Powers er ny i lokalpolitik har hun helt fra begyndelsen været klar over vigtigheden i at have nogle gode allierede omkring sig.
“En af grundene til, at jeg tror, at valget er lykkedes for mig er, at jeg har fået en helt utrolig støtte af særligt to borgere fra byen. Både Kaj Nissen fra Værløse og Ilse Schødt fra Farum er begge skønne seniorer, som jeg har haft glæden af at lære at kende i forbindelse med mit kandidatur. De har begge helt uopfordret valgt at støtte mig med både praktisk arbejde men også vejledning og mental støtte. Det er en hjælp, som jeg er meget, meget taknemmelig for”, fortæller Matilde Powers og lægger ikke skjul på, at det har været hårdt at føre valgkamp.
Læs også: Der er nye ansigter i byrådet - se dem her
“I månederne op til valget har jeg haft meget travlt med både at passe mit job, min familie og valgkampen, og derfor fik jeg ikke sovet så meget, som jeg burde. Derfor blev jeg meget tidligt på selve valgdagen ramt af en helt utrolig træthed - næsten som når man har overstået en eksamen - mens jeg var valgtilforordnet i Hareskovhallen. Men selvom det har været hårdt, har det også været utrolig sjovt og lærerigt at føre valgkamp, så selvom det på en måde er en lettelse, at det nu er slut, så er det også lidt tom”, siger hun.
Som valgtilforordnet havde Matilde Powers travlt med at tælle stemmer op, så først klokken 23.30 fik hun at vide, at hun var blevet valgt ind i byrådet - endda med det største stemmetal for socialdemokratiske kandidater i Hareskovby.
Fik du læst: Hæder til kommunen: Furesø kåret til Årets Ungdomskommune 
“Det var næsten uvirkeligt. Vi kørte fra Hareskov til rådhuset, hvor stemningen var god, men da klokken var 00.30 måtte jeg tage hjem, da jeg skulle op og på arbejdet. Derfor fik jeg først mit endelige stemmetal at vide om natten, da Ilse Schødt sendte mig en sms”, fortæller Mathilde Powers og understreger, at hun glæder sig til at trække i arbejdstøjet i byrådet.

null

Publiceret 24 November 2017 12:46

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl