De konservative får stor indflydelse i de kommende fire år i Furesø. Lars Carstensen (tv) bliver nemlig 2. viceborgmester samt formand for udvalget Digitalisering & Innovation, mens Egil Hulgaard bliver formand for Byudvikling & Bolig og Susanne Mortensen bliver færstformand i Skole- og ungdomsudvalget. Foto: Kristina Pihl

De konservative får stor indflydelse i de kommende fire år i Furesø. Lars Carstensen (tv) bliver nemlig 2. viceborgmester samt formand for udvalget Digitalisering & Innovation, mens Egil Hulgaard bliver formand for Byudvikling & Bolig og Susanne Mortensen bliver færstformand i Skole- og ungdomsudvalget. Foto: Kristina Pihl

Stor indflydelse til de konservative:

Tager viceborgmesterposten samt flere formandsposter

Af
Helene Holm Stolle

Selvom Socialdemokratiet fik en overbevisende sejr ved tirsdagens kommunalvalg, og det dermed stod klart, at Bondo beholder borgmesterkæden, så er der alligevel blevet forhandlet i næsten tre døgn om de resterende poster i byrådet. De Konservative med Lars Carstensen i spidsen havde nemlig andre ønsker end det, Ole Bondo kom op med på valgnatten. 
Nu er der imidlertid nået til enighed mellem Socialdemokratier, Radikale, Enhedslisten samt De konservative og Liberal Alliance, der kom med i konstitueringen i sidste øjeblik.
Fik du læst: Fornem hæder til kommunen: Furesø kåres til Årets Ungdomskommune
For konservatives vedkommende er ønskerne blevet opfyldt.
”Vi gik ind i forhandlingerne med det mål, at vi fortsat ville have to formandsposter og en viceborgmesterpost. Det er lykkedes,  selv om det holdt hårdt, men vi er meget tilfredse med resultatet", siger Henrik Røgind, som er formand for Konservative i Furesø.
Konstitueringen betyder, at konservative sætter sig for bordenden i to helt nye udvalg, nemlig udvalget for Byudvikling & Bolig samt i Digitalisering & Innovation.  
Læs også: Borgerlig skuffelse: "Det er vælgernes dom"
”Vi vil kunne forfølge konservative mærkesager i de udvalg, i langt højere grad end vi hidtil har kunnet. Med aftalen får vi mulighed for at få gennemført mere konservativ politik på centrale områder, og det har været det styrende for os i forhandlingsprocessen", fortæller Lars Carstensen, der selv tiltræder posten som 2. viceborgmester og formand for Digitalisering & Innovation. 
Læs hele konstitueringsaftalen her
Derudover bliver Egil Hulgaard formand for Byudvikling & Bolig, mens Susanne Mortensen bliver næstformand i udvalget for Skole & Ungdomsuddannelse.
Læs også: Der er nye ansigter i byrådet - se dem her
"Desuden vil Susanne blive tilbudt at blive formand for et af de fire udviklingsudvalg, som bliver nedsat samt en række andre poster. I alt opnår konservative repræsentation i seks ud af ni udvalg", fortæller Lars Carstensen og fortsætter:
”Vi har haft et rigtig godt valg, hvor vi gik frem, og det omsætter vi nu til konservativ indflydelse. Lige nu glæder vi os til at komme i gang med arbejdet", slår han fast. 

null

Publiceret 24 November 2017 11:59

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl