Nu må det ikke længere hænge valgplakater i lygtepælene og alt muligt andet. Vi skal for en god ordens skyld understrege, at plakaterne på billedet intet har med historien at gøre. Foto: Helene Holm Stolle

Nu må det ikke længere hænge valgplakater i lygtepælene og alt muligt andet. Vi skal for en god ordens skyld understrege, at plakaterne på billedet intet har med historien at gøre. Foto: Helene Holm Stolle

Giv kommunen et praj om efterladte valgplakater

Onsdag nat udløb fristen for at fjerne valgplakaterne fra kommunalvalget d. 21. november. Brug app’en Giv et Praj til at fortælle din kommune om plakater, der endnu ikke er pillet ned

Selv om kommunalvalget er overstået, kan man stadig støde på enkelte efterladte valgplakater rundt omkring. Onsdag klokken 23.59 udløb gyldighedsperioden for, hvornår partierne og kandidaterne må have valgplakater hængende.
Skulle du alligevel støde på efterladte plakater, kan du bruge den landsdækkende gratis app 'Giv et Praj' til at give kommunen besked, skriver Hexagon Safety & Infrastructure, der har udviklet app'en, i en pressemeddelelse. 
Fik du læst: Furesø gør en forskel som klimakommune
Åbn app'en på din smartphone, tag et billede af plakaten, vælg kategorien 'Valgplakater', og tryk 'Send'. Kommunen modtager automatisk dit praj med koordinater fra telefonens GPS, så de kan finde frem til plakaten.
Når kommunen eller vejmyndigheder bliver gjort opmærksom på valgplakater, der ikke er fjernet, kontakter de typisk ophængeren, som får 24 timer til at fjerne plakaten selv. Sker det ikke, kan kommunen tage plakaten ned for ophængerens regning. Det samme gælder, hvis plakaten er hængt op i strid med reglerne eller ikke er forsynet med kontaktoplysninger på ophænger eller kontaktperson.
mw

Giv et Praj

Giv et Praj fra Hexagon Safety & Infrastructure er en gratis smartphone-app, som kan hentes i App Store og Google Play. Giv et Praj formidler praj fra borgerne om fx huller i vejen, gadelys og hærværk videre til kommuner, der gratis modtager prajene. App'en er landsdækkende og kan derfor bruges i hele Danmark.

Publiceret 30 November 2017 08:10