Det her syn kommer først igen om fire år. Alle valgplakater bør nemlig nu være taget ned. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Det her syn kommer først igen om fire år. Alle valgplakater bør nemlig nu være taget ned. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Nu er det slut:

Valgplakaterne skal være taget ned nu

Politikerne har en uge til at pille valgplakaterne ned efter et valg. I Furesø har de fleste været ude med stiger og skridsikre sko

Af
Af Anne Lønstrup

Efter demokratiets store festdag – valget – må politikerne trække i arbejdstøjet. Helt konkret skal de op i træer og lygtepæle for at hente alle valgplakaterne ned igen. Arbejdstilsynet råder til at tage ”ordentligt skridsikkert fodtøj på og påklædning, der ikke giver risiko for at træde, snuble i eller hænge fast under arbejdet i højden”, samt “til at holde fast i stigen med begge hænder, når man kravler op”.
Læs også: Giv kommunen et praj om efterladte valgplakater
Vi har spurgt fire politikere, om de har styr på plakaterne.
”Det er min klare forventning, at LA's valgplakater er taget ned, men jeg vil lige køre en lille tur i dag for at tjekke,” siger Ole Holleufer, (I).
”Jeg har set, at der hænger enkelte valgplakater rundt omkring, men vi partier imellem har ydet fin kollegial hjælp ved også at tage andre partiers plakater ned, og hvis man tilfældigvis ser, at der hænger nogen, siger man det videre,” siger han og tilføjer:
“Det føles ubetinget godt at få taget sine valgplakater ned igen. Lige så interessant det er at hænge dem op, lige så godt er det at få dem ned. De hænger jo og falmer lidt, og så har man det også sådan, at nu er valget overstået, så skal de væk”.
Fik du læst: Fra Langhuset til byrådet 
Øjvind Vilsholm, (Ø) har selv været ude på den rute, hvor han også hængte Enhedslistens plakater op, og så vidt han ved, har alle fra liste Ø gjort det samme.
”Men hvis nogen har set nogle af vores plakater hænge et sted, så sig endelig til, så rykker vi straks ud. Man vænner sig til at hænge i lygtepælene, men det er rart, at valgkampen er overstået. Vi havde håbet på at få nummer to mandat ind, og det var tæt på, men nu ser vi fremad”, lyder det fra ham.


En demokratisk fest

Også den nuværende konservative 2. viceborgmester Susanne Mortensen har været ude for at pille sine plakater ned. 
“Der er sendt en mail ud – også fra den centrale partiorganisation – med et 'husk nu at få plakaterne ned' Selv har jeg haft Fiskebækvej, Bymidten og Kollekollevej som distrikt, og min mand og jeg var ude onsdag og torsdag efter valget og tage plakater ned inklusive valgplakater til regionsrådsvalget. Ifølge de meldinger jeg får, er alle konservative plakater i vores ni distrikter, hvert distrikt har max. 150 plakater, nu nede,” fortæller hun og tilføjer, at det er rart at få valgplakaterne ned. 
Fik du læst: Bytorvet skruer ekstra op for julehyggen i weekenderne
”De pynter ikke i bybilledet, men jeg respekterer, at de giver synlighed. Det er lidt ligesom at rydde op efter en fest. Og det er jo aldrig så sjovt som at skulle gøre klar til festen,” siger hun. 
Henrik Poulsen, (A) har også gjort rent bord. 
”Vi brugte det meste af weekenden på at få plakaterne ned. Vi delte områderne mellem os og prøvede at dirigerede hinanden via Facebook, og så tog vi ellers alt ned, der var rødt – så der skulle være støvsuget,” fortæller han. 
”Det er rart at få dem ned igen, for det er ikke kønt. Omvendt er valget jo en demokratisk fest, og det er en fornøjelse at se, hvor mange mennesker, der engagerer sig i det lokale demokrati. Det er en bekræftelse på, at demokratiet lever, og at vi mødes - så forskellige som vi nu er – og er sammen om at styre en kommune,” siger Henrik Poulsen.

Publiceret 30 November 2017 13:15

Gratis film med Farum Jazzklub

arrangement Gratis filmforevisning ved Farum Jazzklub inviterer til gratis filmforevisning for medlemmer i Grafen i Farum Kulturhus torsdag 21. november kl. 18.

Her viser man 'Round Midnight', en film om Dexter Gordon fra 1986.

Filmen er en Hollywood-produceret spillefilm der handler om Jazz og jazzmusikere i slutningen af 1950'erne. Dale Turner, der et jazzgeni på en saxofon, har svært ved at blive anerkendt i hjemlandet USA. Han flytter derfor til Paris, hvor han bliver venner med musikelskeren Francis, der designer plakater.

Filmen er både humoristisk og rørende og rummer mange musiske indslag med datidens musikere. I filmen medvirker bl.a Mads Vinding, Palle Mikkelborg, Herbie Hancock, John McLaughlin, Wayne Shorter, Ron Carter og flere andre.

Filmen viser omkostningerne ved en kunstnerisk aktivitet der er så intens og krævende, men samtidig er den en hyldest til det frigørende og inspirerende i jazzen.

Filmen er med engelsk tale og ikke tekstet.

jesl