Ensretning af Farum Hovedgade, der startede i juni, er nu forbi, og det vækker glæde blandt de forretningsdrivende - og håb om en god julehandel. Arkivfoto

Ensretning af Farum Hovedgade, der startede i juni, er nu forbi, og det vækker glæde blandt de forretningsdrivende - og håb om en god julehandel. Arkivfoto

Glæde i Farum Hovedgade:

Ensretningen er slut

Efter måneder med ensretning kan kunderne nu både komme ud og hjem ad Hovedgaden

Af
Af Kristina Pihl

Nu kan både bilister, cyklister og gående færdes i begge retninger på Farum Hovedgade. Renoveringen er nået til et foreløbig punktum, og det betyder, at begge retninger nu er farbare mod Akacietorvet og mod stationen.
Siden renoveringen startede i juni, har gaden været ensrettet. Først var der ensretning mod stationen, og i oktober blev ensretningen vendt efter pres fra de erhvervsdrivende i området. Bente Knap, der er ejer af butikken Knap Design, er tilfreds med, at trafikanterne nu lettere kan færdes i Hovedgaden.
Fik du læst: Renovering af Toftebo får pris for energiløsning 
“Jeg tror helt sikkert, det vil få en betydning for os erhvervsdrivende, at der ikke længere er ensrettet. Det er som om, at mens vejarbejdet har stået på, så er folk kørt til Farum Bytorv for at handle. Mange af mine kunder har sagt, at de ikke orkede at komme herned. Så der er en del forretninger, der har lidt under det,” fortæller Bente Knap.

Klar til julehandlen

Renovering af Hovedgaden har betydet, at cykelister nu har fået en sikker cykelsti med kantsten ud mod biltrafikken. Mellem cykelsti og fortov er der tre rækker chaussesten. Kommunen oplyser, at der i december forsat vil være renovering af Hovedgaden, dog kun af ting der ikke påvirker trafikken.
Bente Knap er sikker på, at nyrenoveringen vil få betydning for trafikken i Hovedgaden.
“Jeg bor lige i svinget, hvor der er sat nogle barrierer op på hver side som gør, at man ikke kan køre stærkt. Det betyder, at jeg mere sikkert kan sende mine børn afsted om morgenen, og det skaber også mere tryghed for de handlende. Jeg har hele tiden forholdt mig til, at hvis renoveringen af Hovedgaden kunne give noget tryghed for mine børn og mine kunder, så var det rigtig godt, og det tror jeg, de to barrierer kan gøre,” siger Bente Knap.
Fik du læst: Se billederne: Brian Ryce og Farum Gospel leverede jule-varen
På grund af kulden er der på vejbane og cykelsti fra Williams Plads til Akacietorvet kun lagt et groft lag asfalt. Til foråret vil renoveringen af Hovedgaden fortsætte, når det øverste lag med fint asfalt skal lægges. I samme omgang vil der også blive sat ekstra hastighedsdæmpende bump op. Det foreløbige stop af renoveringen betyder, at det nu bliver lettere at ordne julehandlen på Farm Hovedgade - til stor glæde for Bente Knap og de erhvervsdrivende.
“Jeg håber virkelig, at det at der er åbent i begge retninger betyder, at vi kan få noget julehandel i gang. Dengang vejen var lukket helt til og kunderne ikke kunne komme, var det rigtigt hårdt, så alt hvad der er af normaliseret tilstand giver mulighed for indtjening. Min butik ligger på en måde, så kunderne ikke kun kommer fra Farum, men også fra Birkerød, Allerød, Holte og Hørsholm, så når de slet ikke kan finde rundt hernede, så det har kostet indtjening. Nu håber jeg, julehandlen kan komme i gang,” lyder det fra Bente Knap.

null

Publiceret 06 December 2017 00:00