Mie Nørgaard, Jakob Ørstrup (forrest) og Caspar Karstensen har startet firmaet Edamus, der skal levere økologisk mad fra en food-truck. Foto: Kristina Pihl

Mie Nørgaard, Jakob Ørstrup (forrest) og Caspar Karstensen har startet firmaet Edamus, der skal levere økologisk mad fra en food-truck. Foto: Kristina Pihl

Økologisk take away:

Aase ruller på gaden 1. januar

I det nye år vil furesøborgere kunne hente økologisk og bæredygtige måltider fra food-trucken Aase

Af
Af Kristina Pihl

1. januar vil du første gang kunne støde på food-trucken Aase i Furesø. Aase er spydspidsen i et nyt madkoncept som iværksætterne Caspar Karstensen, Jakob Ørstrup og Mie Nørgaard fra Kirke Værløse står bag. Ideen er at man gennem en abonnementsordning en gang om ugen kan hente økologisk og bæredygtig kost fra food-trucken. Maden vil blive lavet med produkter fra lokale producenter, og retterne vil blive tilberedt i et lille køkken i Kirke Værløse.
Der er ingen tvivl blandt de tre iværksættere om, at Aase vil udfylde det hul, der i det lokale take away-marked i Furesø.
Fik du læst: Fokus på næstekærlighed: Søndersøskolen støttede julemærkehjemmene
”Der er ikke specielt mange attraktive take away-muligheder herude. Nu har jeg været igennem alle de forskellige tilbud, man kan bestille, og jeg synes, der mangler noget nærvær og noget menneskelighed i det. Når man designer oplevelser, skal der være noget andet i det end bare mad, så det er faktisk tanken bag projektet,” fortæller Mie Nørgaard.
Food-trucken vil holde fast ved parkeringspladserne ved Netto i Kirke Værløse, Netto i Værløse og Hareskov Skole, ligesom de tre iværksættere også arbejde på et samarbejde med Café Sus i Dus i Farum.

Skabe alternativer

Caspar Karstensen havde igennem to år gået med drømmen om økologisk og god mad, da han gennem en bekendt møder Jakob Ørstrup og Mie Nørgaard. Ligesom Caspar Karstensen drømte de to om at gøre op med de take away tilbud, der var i kommunen. Derfor var der ikke langt fra tanke til handling for Jakob Ørstrup, der har en fortid som køkkenchef, Mie Nørgaard, der har arbejdet med forretningsudvikling, og Casper Karstensen, der oprindelig er uddannet skolelærer, om at gå sammen om at gøre drømmen til virkelighed. I dag har de dannet firmaet Edamus, og konceptet bag er enkelt: De vil være med til at udbrede interessen for økologi og bæredygtighed.
”Vi er ikke ude på at pådutte folk noget som helst, men konceptet og maden er bygget op om den måde, som vi tror, er den rigtige måde at spise på”, siger Jakob Ørstrup og fortæller, at udover økologien bliver lokalproducerede råvarer omdrejningspunktet for firmaet. De tre iværksættere er overbevidste om, at det gør madoplevelsen ekstra speciel.
Fik du læst: Flere bilruder knust i Fuglsangpark
”Hvis man kan snakke med sine børn om, at den her gulerod er nede fra Tommys gård, som vi besøgte for to uger siden. På den måde bliver maden en fantastisk historie. Vi bilder os også ind, at det gør noget ved oplevelsen, når man skal spise den”, fortæller Caspar Karstensen, der kommer til at fungere som kok i køkkenet.
Udover at udbrede interessen for økologi og bæredygtighed, har de tre iværksættere også en vision om at laves små arrangementer ved food trucken, så lokale kan komme forbi og få en oplevelse. For de tre iværksættere vil gerne dele ud af den viden og engagement, de har for god mad.

Et lokalt projekt

Food-trucken Aase er opkaldt efter vognens tidligere ejer, og nu er den i gang med at blive istandsat, så den er klar til 1. januar, hvor den skal på gaden. Inden det sker, har de tre iværksættere dog allerede lavet små pop op arrangementer ved Cafe Sus i Dus i Farum, hvor der blev taget rigtig godt imod dem.
Caspar Karstensen, Jakob Ørstrup og Mie Nørgaard håber, at furesøborgerne vil støtte op om projektet, og derfor har de startet en Coop Crowdfunding, hvor folk kan donere et beløb efter eget ønske.
Fik du læst: Glæde i Farum Hovedgade: Ensretningen er slut
“Vi vil gerne skabe en lokal feeling over det, og derfor prøver vi at skabe en lokal opbakning til projektet. Vi kunne godt selv have betalt for istandsættelsen af Aase, men vi vil hellere fortælle historien om, at konceptet er groet op herude”, forklarer Mie Nørgaard.
De borgere, der donerer penge til projektet, vil få deres navn på af Aase. Ideen er, at bagsiden af vognen skal fungere som en “wall of fame”, for de, der har postet penge i projektet. Samtidig vil de, der sætter lidt penge i projektet, også få en ret opkaldt efter sig.
Du kan læse mere om projektet her på www.edamus.dk

Publiceret 08 December 2017 05:30