Faves Al Faves, her med familiens to ældste børn, deltog i julehygge i Stavnsbåndets fælleshus. Det var anden gang, familien var med, og de nyder traditionen. Foto: Kristina Pihl

Faves Al Faves, her med familiens to ældste børn, deltog i julehygge i Stavnsbåndets fælleshus. Det var anden gang, familien var med, og de nyder traditionen. Foto: Kristina Pihl

Se billederne:

Flygtningefamilier lærer om de danske juletraditioner

Der blev bagt, danset og delt gaver ud, da flygtninge og kontaktfamilier fejrede jul

Af
Af Kristina Pihl

Der var godt fyldt op i bofællesskabet Stavnsbåndets fælleshuset, da det søndag stod på dansk julehygge - for flygtningefamilier i Furesø.
Det er tre danske kontaktfamilier, der i samarbejde med Røde Kors står bag arrangementet, der skal lære flygtningene om de danske juletraditioner - og arrangementet er en succes. Op mod 80 personer - børn og voksne - var mødt op på dagen.
Her kunne de mange fremmødte familier prøver kræfter med julebagning, juleklip, og der blev serveret æbleskiver og gløgg - uden alkohol.
Senere på eftermiddagen kiggede julemanden også forbi og delte gaver ud til de mange børn.
Fik du læst: Se billederne: Farum Gospel sørgede for julestemningen
Faves Al Faves var en af de flygtninge, der deltog i det hyggelige arrangement sammen med sine tre børn på syv år, fem år og tre måneder. Det er andet år, familien deltager, og Faves Al Faves fortæller, at dagen er blevet en begivenhed, som børnene ser frem til.
“Jeg synes, det er meget hyggeligt at være her, og det er et rigtig godt arrangement for børnene. De har glædet sig meget til at komme i dag og har spurgt flere gange, hvornår vi skulle herned,” fortæller han.

Udveksle erfaringer

Ole Krogh og konen Anne Grethe er en af de tre kontaktfamilier, der for tre år siden tog initiativ til arrangementet. De er selv kontaktfamilie for to syriske piger.
Ideen med arrangementet er at vise flygtninge, hvad dansk jul er, men også de mange fremmødte kontaktfamilier får noget ud af dagen med julehygge.
“Vi kontaktfamilier kan udveksle erfaringer, hvis der for eksempel er forskellige sprogbarriere, hvordan håndtere man så det? Det er godt at kunne snakke med andre familier, der har været i samme situation. Derudover er det jo også sjovt at lære hinanden at kende på kryds og tværs,” fortæller Ole Krogh.
Renu Maudgil og datteren Krisha på 8 år var også mødt op til julehygge i fælleshuset. De var begejstret for at opleve de danske juletraditioner tæt på.
Fik du læst: Hvad skal der ske med postgrunden?: Kom til borgermøde på torsdag 
“Det er så flot og hyggeligt her. Der er så mange aktiviteter både for børn og voksne, så det er virkelig dejlig. Vi kender lidt til traditionerne i forvejen, men det er sjovt at være opleve det her i dag,” siger Renu Maudgil.

Renu Maudgil sammen med datteren Krisha var glad for de mange aktiviteter, de kunne prøve kræfter med. Foto: Kristina Pihl

Renu Maudgil sammen med datteren Krisha var glad for de mange aktiviteter, de kunne prøve kræfter med. Foto: Kristina Pihl

Publiceret 11 December 2017 00:00