Farum Orienteringsklub og Furesøkortet har tegnet en rute med 24 poster ved Farum Sø. Foto: Farum Orienteringsklub

Farum Orienteringsklub og Furesøkortet har tegnet en rute med 24 poster ved Farum Sø. Foto: Farum Orienteringsklub

Sjov for familien:

Juletur rundt om Farum Sø

Nu kan du forbrænde nogle af julekiloene, når du går på jagt efter 24 poster

Farum Orienteringsklub og Furesøkortet inviterer læserne ud på en oplevelsesrig tur langs Farum Sø, hvor man kan nyde den smukke natur og de mange små og store seværdigheder langs søen.
Turen kan starte ved Farum Station. Den er ca 6,5 km lang og varer ca. 2 timer. Der er på turen 24 poster, som man skal finde. Turen går på de små stier langs søen og gennem det gamle Farum.
Fik du læst: DEBAT: "Tak for samarbejdet"
“Vi har jo alle travlt i denne tid, men vi skal også huske at komme udendørs og bruge vores krop,” siger Farum Orienteringsklub i en pressemeddelelse.
Juleturen er velegnet for alle i familien, og man kan bruge ”find posterne” som en ekstra motivation for at komme udendørs. På hver post er der en bogstavkode, som man skal notere.
Fik du læst: Furesøs klogeste 6. klasse
Klik ind på www.furesoekortet.dk, klik på konkurrence, læs mere og download kortet med alle 24 poster og en instruktion.

Publiceret 13 December 2017 05:00

Tyven brød vinduet op på første sal

politi Døgnrapporten fra Nordsjællands Politi kan berette om to indbrud fra Furesø Kommune. De er begge begået i Farum.

Tyv stjal sølvtøj og smykker

På Sommersvej er der mellem klokken otte og klokken 18.55 den 10. december brudt et vindue op til en villa. Vinduet var i første sals højde. Her er det ikke gjort op, hvad der er stjålet endnu.

Det er der til gengæld ved et indbrud på Dorthesvej, hvor der er brudt et vindue op på et tidspunkt mellem klokken 7.30 og klokken 18 den 10. december. Her er der stjålet smykker.

Se nogle af de historiske billeder her:

Kirke Værløse Kalenderen er sat til salg

styr på dagene Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening er klar med 2020-udgaven af Kirke Værløse Kalenderen. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse, der også fortæller, at interesserede kan købe kalenderen i Meny på Værløse Bymidte. Butikken sælger kalenderen helt uden fortjeneste.

"Vi er meget glade for den støtte, vi får fra Meny, der uegennyttigt bakker op om vores forenings aktiviteter," siger formand for husmoderforeningen Charlotte Søllner Hernø i pressemeddelelsen.

Den lille by havde tilbage i tiden adskillige købmænd, kolonialvareforretninger, en slagterbutik, egen bager, rejsebiograf og en kro med keglebane.

"Der er brugt adskillige dage på at finde interessante billeder i Furesø Kommunes stadsarkiv i Farum. Og indsatsen har givet pote. Der er bl.a. fundet fotos af den smukke rejsestald, som lå på Bygaden mellem nummer 19 og 23, af vandtårnet omgivet af marker op til 'Olsens funkisvilla' og af de bygninger, der lå til højre og til venstre for hovedindgangen til Kirke Værløse Kirke, ligesom der er fundet et foto af mejeriet, de lå på det, der engang hed Stationsvejen, men som nu hedder Knud Hjortøs Vej," skriver foreningen.

Der er trykt et mindre oplag, og salget skal støtte husmoderforeningen. Den kan bestilles på www.husmoderforening.dk eller - som sagt - købes i Meny.

Bestil kalenderen på www.husmoderforening.dk eller køb den i Meny i Værløse.

jbt